Ezotéria

Szerelmet bevonzó helyek: Fonyódon szoborsimogatás, Pécsett lakatolás segít megtalálni az igazit

Bizonyos helyszínek a korábban ott történt események hatására felerősítik a vonzalom energiáját. A magányosokat segíti a társra találásban, a párkapcsolatban élők viszonyát pedig szorosabbá, szenvedélyesebbé teheti, ha ellátogatnak a mágikus pontokra.

Bubasztisz (Egyiptom)

Az ókori pároknak szinte kötelező volt elzarándokolni a Nílus északi deltájában található Bubasztisz városába. Itt állt Basztet istennő temploma, ahol a papnők több ezer macskát gondoztak a tiszteletére. A tavaszi nap-éj egyenlőség napján zarándokok tízezrei keresték fel a macskaistennő városát, a párok mellett azok is, akik szerelemre vágytak. Ekkor macskát ábrázoló süteményeket dobáltak a templom kikötőjéből elinduló hajóról, és aki elkapta, az még abban az évben boldogságra lelt. Állítólag II. Ramszesz fáraó is így ismerte meg a szépséges Nofertari királynőt.
A hiedelem szerint: Kívánságunk valóra váltásához elegendő egy Basztet szobrot beszerezni egy ezoterikus üzletben. Egy héten keresztül mondjuk el előtte, milyen kapcsolatra vágyunk.

Agra, Tádzs Mahal (India)

Sáh Dzsahán uralkodó ifjú felesége, a gyönyörű Mumtaz Mahal az esküvőjükön azt kérte az uralkodótól, hogy ha meghalna, a sah ne nősüljön újra, és állítson az emlékére olyan sírt, amely méltó lesz szerelmük nagyságához. Évek múltán a királyné belehalt a tizennegyedik gyermekük szülésébe. A vigasztalhatatlan özvegy országos gyászt rendelt el, díszes öltözetét puritán gyászruhára cserélte, és elbocsátva a háremből a többi feleségét, özvegyként élte le az életét.
Egyetlen vigasza a Mumtaz által utoljára szült fiúgyermek volt, aki később örököseként követte a trónon. Nap mint nap figyelte, hogyan szépül a királyné pompás síremléke, amelyet 20 éven keresztül épített 20 000 munkás, és több mint 20 000 teherhordó elefánt. Tonnaszámra használták fel hozzá a fehér márványt, a vörös gránitot, az aranyat, az ezüstöt, az ékköveket.
A hiedelem szerint: Akivel kézen fogva végigsétálunk a kertben álló fák alatt, azzal átélhetjük a tartós szerelmet. Ha a ciprusfák közt is elhaladunk, szinte a bőrünkön érezhetjük az egykori szerelmesek varázserejét. Az is segíthet az élethossziglani kapcsolat megteremtésében, ha az épületről elhelyezünk egy képet a hálószobánkban.

Isztambul, Kiz Kulesi tornya (Törökország)

Az isztambuli Aranyszarv-öbölben található szerelmi zarándokhelyhez egy megrendítő történet kapcsolódik. Egykor a toronyban élt egy Héró nevű lány, Aphrodité, a szerelem istennője papnője. Egy ünnepi körmenet alkalmával látta meg Leandrosz, a görög ifjú, s azonnal egymásba szerettek. A fiú az öböl túloldalán lakott, és minden éjjel átúszott kedveséhez.
A szerelmüket titokban kellett tartaniuk, a papnők ugyanis szüzességet fogadtak. Végül azonban úgy döntöttek, hogy mégis felfedik a titkukat, ám ekkor megtörtént a tragédia. Egyik éjszaka a lány elfelejtette meggyújtani a világítótorony tetején lévő fáklyát, amely fényével segítette az úszva közeledő Leandroszt. A fiú a viharos tengerbe veszett, Héró pedig levetette magát a toronyból. Az isztambuliak azt mesélik, hogy éjjelente néha látni egy fiú és egy lány homályos körvonalait a torony felső teraszán.
A hiedelem szerint: Azoknak a pároknak, akik felmennek a toronyba, a kapcsolata szétszakíthatatlanná válik. Az ide látogató egyedülálló ember még abban az évben párra találhat. Az épület fényképe is hatásos: mondjuk el előtte, mire vágyunk, egy héten keresztül annyiszor, ahányszor csak tudjuk.

Badacsony: Rózsakő asztal

Magyarország egyik legerősebb szerelmes helye Badacsony. A legenda szerint a hatalmas, asztal alakú bazaltkövön üldögélt órákig Kisfaludy Sándor, a XIX. század romantikus költője, kedvese, a szép Szegedy Róza kezét fogva. Az ő emlékére hívják ma is a kőasztalt Rózsakőnek.
A hiedelem szerint: Azok a szerelmesek, akik Kisfaludyékhoz hasonlóan kézen fogva, a Balatonnak háttal leülnek a kőre, vagy akár csak megállnak mellette, már egy éven belül egybekelhetnek. Ha egy magányos ember pontosan megfogalmazza, hogy milyen partnerre vágyik, akkor a hely energiájának köszönhetően hamar bevonzhatja ezt a személyt.

Fonyód: A szerelmesek kőágya

Abrudbányai-Rédiger Ödön 1941-ben boldogan készült arra, hogy feleségül vegye élete szerelmét, Magdolnát, ám a lány két héttel az esküvő előtt hirtelen meghalt. A vigasztalhatatlan vőlegény fonyódi villájának alagsorában kifaragtatott egy hitvesi ágyat, s arra kérte a mestert, készítse el az ő és „Magdus” márványszobrát, amint egymás kezét fogva fekszenek a nyoszolyán. A gróf élete végéig le-lejárt a kriptaszobába, hogy emlékezhessen a lányra, az első és egyetlen igaz, nagy szerelmére.
A hiedelem szerint: Ha a társunkkal a márványágy felett áthajolva megfogjuk egymás kezét, soha, senki nem választhat el bennünket egymástól. A szingliknek végig kell simítaniuk a szobrokat, és még ebben az évben márványszilárdságú kapcsolatra tehetnek szert.

Pécs: Lakatok a kerítésen

Senki sem tudja, ki kezdett el lakatot akasztani a pécsi Janus Pannonius utcában található kerítésre. Az 1980-as években egy végzős diák lehetett az első, aki öltözőszekrényének feleslegessé vált lakatját helyezte el itt, hogy jelképesen „összelakatolja” szívüket a menyasszonyával. Az éjjeli titkos szertartás példáját mások is követték, ma már több ezer lakat hirdeti itt a szerelmet.
A pécsi lakatfal híre a nagyvilágban is elterjedt. Fülöp spanyol király még trónörökösként ellátogatott Pécsre, és ő is elhelyezett itt egy lakatot feleségével, Letíciával való szerelmük jelképeként.
A hiedelem szerint: Az örökké tartó szerelem biztosításához el kell helyeznünk itt egy lakatot. Még jobb, ha mindezt az éj leple alatt, titokban tesszük. A lakat kulcsát dobjuk vízbe, vagy fűrészeljük ketté, és a felét adjuk a szerelmünknek. Akár a nyakunkban is viselhetjük, szerelmi amulettként.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete