Ezotéria

A Skorpió sokáig hordozza a sérelmeit: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

Az alkohol, a drogok a Skorpió szervezetét hamarabb tönkreteszik. Ezért a józan életvezetés mindennél fontosabb.

A skorpió (október 23. – november 22.) mire figyeljen?

A „mindent vagy semmit” elve működik a jegy szülötteiben, akiket végletes akaratosság és indulatosság jellemez. Betegségei sokszor az elfojtásaiból adódnak, agresszióit ugyan-is rejtőzködő természete miatt befelé, maga ellen irányítja.

A Skorpió extrém alkat, betegségei is extrémek. Hosszasan lappanghatnak a mélyben, és nagy erővel törhetnek elő egy váratlan pillanatban. Mint harcias Mars-jegy, a Skorpió ösztönösen megtorolja az ellene irányuló támadásokat, sérelmeit évekig hordozza magában. A visszafojtott indulatok lerakódnak a szervezetben, és a mérgezés lelki és fizikai tüneteit produkálhatják. A rejtélyes, megmagyarázhatatlan autoimmun betegségek és fertőzések okozta bakteriális mérgezések a Skorpió-alkatnál gyakrabban fordulhatnak elő. Gyakoribb a gyulladás, a láz.

A húgyúti betegségek és a prosztataproblémák, a méh és a petefészek érzékenysége a Skorpiót is veszélyezteti. A Skorpió uralja a vastagbél egy részét és a nemi szerveket. A táplálkozás minőségére, a felfázás veszélyére jobban oda kell figyelnie.

Tanácsok

A Skorpiónak rendszeresen szüksége van méregtelenítő tisztítókúrára. Ennek legmegfelelőbb időpontja a kora tavasz. A szenvedélyektől való szabadulás eszköze a böjt, ez az ősi és univerzális, minden betegséget orvosló gyógymód, amelynek csak egy része a testi tisztítás. Ennél is fontosabb a lelki megtisztulás, amely feltételezi az élvezeti szerekről és egyéb szenvedélyekről való lemondást és csendes elvonulást. Tisztító gyógyteák – cickafark, édesgyökér, máriatövis, gyermekláncfű és csalán – segítik a folyamatot, akárcsak a meditáció és a lelki gyakorlatok. A téli időszakban a Skorpiónak a fényterápia az egyik ideális gyógymódja a melankolikus gondolatok ellen. Az alkohol, a drogok a Skorpió szervezetét hamarabb tönkreteszik. Ezért a józan életvezetés mindennél fontosabb. A lazító ülőfürdők – körömvirág, kamilla és zsályalevél forrázatával – különösen télen sokat segítenek.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete