Ezotéria

A ’20-as évektől ünnepeljük az édesanyákat: a spirituális kötődés napja a mai

A jeles napoknak nem pusztán annyi a jelentőségük, hogy alkalmat adnak a szórakozásra. Ennél komolyabb, lelki-spirituális jelentéssel is bírnak, mint például az anyák napja is.

Az embereket számos rituálé kíséri földi útjukon. Már a megszülető gyermeket is családi ünneplés várja. Az óvodában, iskolában is egymást érik az évnyitók, évzárók, ballagások, gólyabálok. A magánélet szertartásai között ott van a leány- és legénybúcsú, majd maga az esküvő, amelynek később az évfordulóit is megtartják. De szertartás kíséri a nyugdíjazást, sőt a földi léttől való búcsúzást is.

A születésnap kapuja

Az ezoterikus tanítások szerint a legfontosabb személyes ünnepünk a születésnapunk. Ha valaki nem ünnepli meg, lélekben bizonyos mértékben az előző életév rezgéseiben marad. Ám ez nem az örök ifjúság titka: spirituális értelemben inkább kicsit olyan, mintha valaki az esztendős vándorút végén egy kapu elé érne, de nem menne át rajta, pedig itt van az ideje. Ha viszont megünnepeljük, akkor búcsút intünk az elmúlt évnek, és köszöntjük a következőt, kitárva lelkünk kapuját a jó dolgok előtt. A személyes évünk ugyanis épp a születésnapunkon kezdődik.

Nevünkben a sorsunk

A névnapra sem érdemes legyinteni: ahogy hívnak bennünket, abban minden benne van, amiért a világra jöttünk, így jó, ha ismerjük a nevünk jelentését. Az ezoterikus tanok szerint egyenesen a világra készülő lélek sugallja a szülőknek, milyen nevet adjanak neki, hogy teljesíthesse életfeladatát. A névnapi ünnepléssel tehát lényegében a sorsunkat ünnepeljük.

Ballagás: lezárás és új kezdet

A ballagás a kamaszok sorsfordulója, amely után új utakon folytatják az életüket. Ám vannak, akik tudatosan nem vesznek részt az ünnepélyen. Elutasítják, hogy színpadiasan elbúcsúzzanak azoktól, akikkel négy évig együtt koptatták a padokat, és hogy feszengő, beállított fotókon szerepeljenek. Ehelyett inkább a valóságos emlékeket, a nagy nevetéseket őrzik. Sok tizenéves a családi ünnepeken sem szívesen jelenik meg, kínos kötelességnek érzi azokat. Ha azonban a szülők mégis segítenek nekik megtartani a rítusokat, a karmikus útjukon segítik őket továbbhaladni. A lezárások ugyanis egyfajta ajtót nyitnak az új dolgok, a sikerek felé.

Az édesanyák napja

Az anyák napjának eredete az ókori tavasz­ünnepekre vezethető vissza. Ilyenkor a görögök Rhea, Kronosz felesége, a görög mitológia számos istenségének anyja előtt tisztelegtek. Az őskeresztények nagyböjt negyedik vasárnapján ünnepeltek Jézus Krisztus édesanyja, Szűz Mária tiszteletére. Ebből Angliában az 1600-as években lett minden anyára kiterjesztett szertartás, amikor a szüleiktől távol szolgálók is szabadnapot kaptak, hogy meglátogassák az édesanyjukat.

Magyarországon a húszas évektől tartják meg ezt a napot, amely spirituális szemszögből az anya és gyermeke közötti feltétlen szeretetre utal. A világ legtöbb országában májusban van anyák napja, de más tájakon más dátumok is élnek tavasztól őszig. Nagy-Britanniában idén március 10-én volt, Thaiföldön augusztusban, Argentínában októberben lesz.

A dátum sem mindegy!

Ha azt szeretnénk, hogy a sorsfordulók valóban pozitív változást hozzanak az életünkbe, figyeljünk az ünneplés dátumára. Ha a nap száma kétjegyű, adjuk össze a jegyeit, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Csak a nap számít, a hónapot ilyenkor ne számoljuk bele! Például ha 25-én tartunk egy partit, akkor:

2+5 = 7 sorsszámot kapjuk. A kivétel a 11-es, ezt nem alakítjuk tovább.

  • 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án: A szerencsés kezdés, az elindulás energiáit rejti magában, ezért érdemes ekkorra időzíteni a keresztelőt vagy az első napot az óvodában, iskolában, esetleg az új munkahelyen.
  • 2-án vagy 20-án: Boldog, békés, szeretettel és szerelemmel teljes korszak kezdete. Első randevúk, esküvők, házassági évfordulók ideális dátuma.
  • 3-án, 12-én vagy 30-án: Új életszakaszunkban fontos lehet a tudás, tanulás és a kommunikáció. Ha választhatunk, a vizsgákat erre a napra időzítsük.
  • 4-én, 13-án vagy 31-én: Életünkbe az anyagi jólét, a biztonság, az otthonteremtés energiáit vonzhatjuk be. Az üzletkötéseket, szerződéseket, adásvételt vagy a lakásszentelő bulit érdemes erre az időpontra szervezni.
  • 5-én, 14-én vagy 23-án: Izgalmas, változatos életszakasz kapuja, sok élménnyel lehetünk gazdagabbak. Utazások, körutak, tartalmas nyaralások ideális indulási dátuma.
  • 6-án, 15-én vagy 24-én: Különösen alkalmas nagy vendégségekre, gyerekzsúrra, családi rendezvényekre, mivel a 6-os a család, a boldog gyermekkor és a harmónia száma. Esküvőkhöz is roppant szerencsés energiájú nap.
  • 7-én, 16-án vagy 25-én: Ilyenkor vehetünk búcsút életünk egy korábbi szakaszától: ballagás, záróbankett, leány- vagy legénybúcsú, nyugdíj előtti búcsúztatás napja lehet.
  • 8-án, 17-én vagy 26-án: Különösen a közösségi, szakmai előmenetel terén hozhat szerencsés fejleményeket. Ideális céges bulikhoz, előléptetés megünnepléséhez, díjátadáshoz.
  • 9-én, 18-án vagy 27-én: Ez a szám a nagy, látványos, pompás ceremóniákat segíti, így estélyekre, bálokra, elegáns vacsorákra is alkalmas.
  • 11-én vagy 29-én: Ez a mágusok mesterszáma, így az érintettet fogékonnyá teszi a spirituális tapasztalásra, a felsőbb erőkkel való kapcsolatfelvételre. Ezoterikus rendezvényt, misztikus helyekre való utazást érdemes ekkorra időzíteni.

Fotó: Adobestock

szöveg: Izing Klára

Címkék:

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete