Ezotéria

Ez a két csillagjegy legyen a héten különösen óvatos! Horoszkóp május 14. – május 20.

A Meglepetés horoszkópjából ezen a héten is megtudhatjuk, mit jeleznek a csillagok, várnak-e ránk új kapcsolatok, munkahelyi változások, váratlan izgalmak vagy nyugalmas hétköznapok.

KOS
III. 21.–IV. 20.
A napokban megszabadulhat egy olyan lelki tehertől, amely már régóta nyomasztotta. Legyen szó egy működésképtelen kapcsolatról, egy konfliktus tisztázásáról, vagy éppen egy rossz szokásról, végre búcsút inthet neki. A felfokozott versenyszellem túlzottan türelmetlenné, szenvedélyessé, rosszabb esetben indulatossá teszi. Vigyázzon, hiába teljesít kiválóan szakmai szempontból, ha közben minden munkatársát megbántja, vagy magára haragítja!

BIKA
IV. 21.–V. 20.
Rövid és hosszú távra egyaránt fontos terveket szövöget. A jelen megélésére azonban kevesebb figyelmet fordít, holott így számos lényeges pillanatról és élményről lemaradhat. Időközben olyasmit is észrevehet, ami jelentősen befolyásolja a jövőjét. Figyeljen oda a megérzéseire, de ne ítéljen elhamarkodottan, különösen akkor, ha friss ismeretségről van szó! Lehet, hogy amit első körben figyelmeztetésként értelmez, az inkább figyelemfelhívás.

IKREK
V. 21.–VI. 21.
Hibátlan társ ugyanúgy nem létezik, mint tökéletes párkapcsolat. Ha valaki megdobogtatja a szívét, ne tagadja le az érzéseit csak azért, mert az illető nem felel meg mindenben tökéletesen az elvárásainak. Kreatív energiáit egy új projekt megvalósítására fordíthatja, ami talán távol esik az ön eddigi területétől. Használja ki a lehetőséget, mert ezzel esélyt kap rá, hogy a ranglétrán és pénzügyileg is előrelépjen.

RÁK
VI. 22.–VII. 22.
Igyekezzen jobban éreztetni a partnerével, hogy valóban összetartoznak, mert mostanában bizony elhanyagolta őt. Bármilyen megértő volt is idáig önnel, már kezd nála betelni a pohár. Ne várja meg, hogy ő tegye szóvá a dolgot! Létezik az a rivális, akivel nem szabad a végsőkig versengenie, mert hiába érdemelné ki a győzelmet, a másik fél nem játszik tiszta lapokkal. Próbáljon meg olyan téren érvényesülni, ahol nem keresztezik egymás útját.

OROSZLÁN
VII. 23.–VIII. 23.
Az egyedülállók jó eséllyel szakmai eseményen találkoznak egy izgalmas személlyel. Ha feladatkörükben nincs szoros összefonódás, illetve nem állnak egymással függőségi viszonyban, bátran ismerkedjen. Ellenkező esetben azonban legyen nagyon óvatos, mert sokat veszíthet! Ösztönző élményekben is része lehet, amelyek egyre tágítják a látókörét és a tudását. Ezzel újabb területen előzheti meg a munkatársait, sőt a felettesét is lenyűgözheti.

SZŰZ
VIII. 24.–IX. 23.
Hiába tudja, mi a helyes döntés, ezúttal könnyen meginog, még akkor is, ha időben megszólal a lelkiismerete. Győzze le önmagát, és emelkedjen felül a kicsinyes érdekein, különben nem tud majd őszintén örülni az eredménynek. Ha valaki megbántja, ne vágjon vissza indulatból. Adjon időt, hogy lecsillapodjon, és higgadtan, megfontoltan állhasson ki magáért! Ne hagyja szó nélkül, de időzítsen és kommunikáljon okosan!

MÉRLEG
IX. 24.–X. 23.
Romantikus beállítottságából fakadóan alig ismert emberek iránt is könnyedén kezd érzelmeket táplálni. Ezekben a napokban viszont mindenképp megbízható partnerekre lesz szüksége, mert érzelmileg túlzottan sérülékeny lesz ahhoz, hogy nagyobb kockázatot vállaljon. Az eredményes munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy az események elébe menjen. Nem várhatja el, hogy mindent ön elé tegyenek és a szájába rágjanak. Legyen önállóbb!

SKORPIÓ
X. 24.–XI. 22.
Ne szimplán csak több időt töltsön partnerével, a közös élmény szóljon valóban kettejükről. Nem kell izgalmas programokkal előrukkolnia, elég, ha egy önök számára jelentőséggel bíró helyszínt választ, és beszélgetnek egy nagyot úgy, ahogyan régen tették. Ismerjék meg egymást újra! Bármilyen zseniális ötlettel áll elő a munkában, úgy találja ki, hogy akár egymaga is megvalósíthassa. Nem erőltetheti rá a munkatársaira a feladatot.

NYILAS
XI. 23.–XII. 21.
Nem is érti, hová tűnt a jól megszokott könnyedsége, amellyel máskor bárkit képes levenni a lábáról, és hamar összebarátkozik mindenkivel. Ez az állapot egyre frusztráltabbá teheti, különösen, ha nem ismeri fel időben, hogy érdemes kicsit visszavonulnia, és átgondolnia, mi siklott ki a közelmúltban. Ha megvan az elakadás oka, hamar visszatalálhat önmagához, és folytathatja – immár a helyes úton haladva – az életét. Kérje szerettei türelmét!

BAK
XII. 22.–I. 20.
Hiába igazi probléma­megoldó, ha nincs elég energiája és motivációja a továbblépéshez. Eljött az ideje egy hosszabb-rövidebb szabadságnak, akkor is, ha ez eddig egyáltalán nem volt tervben. Ne kényszerpihenőként élje meg, mert akkor képtelen lesz igazán élvezni a felszabadító nyugalmat. Otthonában se tervezzen különösebb aktivitást, még a nagytakarítást is napolja el! Ehelyett valódi feltöltődésre van szüksége a szerettei körében.

VÍZÖNTŐ
I. 21.–II. 19.
Óvatosabban adjon teret az impulzusvásárlásnak, mert a sok kicsi sokra megy elve bizony itt is érvényesül. Hiába a remek akciók és a kihagyhatatlannak tűnő lehetőségek, vissza kell fognia a költekezéseit, ugyanis a hónap végén kellemetlen meglepetés érheti. Népszerűsége megugrik, a naptára gyorsan betelik, és ez az élethelyzet szintén nem kedvez a spórolásnak – hacsak nem változtat a hozzáállásán. Legyen tudatosabb e téren!

HALAK
II. 20.–III. 20.
Nehéz helyzetbe kerül, amely megköveteli, hogy bátran kiálljon önmagáért, még a konfliktus­helyzetek elől sem érdemes megfutamodnia. A látszólagos béke érdekében sem hunyhat szemet. Határozottabb, sőt keményebb oldalát kell mutatnia. Csak azokra a meghívásokra mondjon igent, amelyekhez valóban van kedve. Ne akarjon mindenkinek megfelelni, attól nem fogja jobban érezni magát, ha szerepet játszik.