Ezotéria

Testileg és lelkileg is érzékeny a Halak: ezek a betegségek fenyegetik leginkább

Idegrendszere szinte állandó terhelésnek van kitéve, ezért különféle neurotikus problémák, a depressziótól, a mániás depresszión át a hisztériáig többször előfordulhatnak nála.

A halak (február 20. – március 20.) erre figyeljen

A Zodiákus utolsó csillagjegye a legkiismerhetetlenebb, legbonyolultabb és testileg, lelkileg is a legérzékenyebb személyiségalkat. Ő a „született médium”, aki minden helyzetbe tökéletesen bele tudja élni magát. Ez okozza legfőbb problémáit, ugyanis sokszor képtelen elhatárolódni a külvilág változó impulzusaitól. Mindent felvesz, átél, beolvaszt magába, ami az idegrendszerét jelentősen megterheli, de számos testi panaszt is okozhat nála. A Halak-szülöttek élete csapongó, változékony természetük következtében kiszámíthatatlan, ezért tudatos önfegyelemre és rendszerezett életvezetésre lenne szükségük. Elementáris szüksége van időnként a visszavonulásra, amikor ki tudja „üríteni” magát, meg tud szabadulni a másoktól átvett problémáktól. A Halak érzelmileg a legsérülékenyebb és betegségekre a legfogékonyabb, mert nehezen szabadul meg a rossz energiáktól. A Halak gyakran szenved energiaelszívó környezete, partnere, családja és munkatársai miatt. Idegrendszere szinte állandó terhelésnek van kitéve, ezért különféle neurotikus problémák, a depressziótól, a mániás depresszión át a hisztériáig többször előfordulhatnak nála. Nagy ára van annak, hogy a Halak-szülöttek született médiumok, és olyan dolgokat is felfognak a világból, amelyre a legtöbb ember képtelen.

Tanácsok
A talpmasszázsnak, a kényelmes cipőnek, a meleg, aromaterápiás lábfürdőnek, a lábtornának, a meleg zokninak és a homokban járásnak a Halak számára óriási gyógyító ereje van. A reflexzóna-terápia, amely minden beteg és kimerült ember számára tökéletes gyógymód, a Halak számára a leghatékonyabb. Érzékeny idegrendszere miatt a Halaknak több mentálhigiénés támaszra, azaz pszichoterápiás beszélgetésre, tanácsadásra van szüksége, mint másoknak. Ez azonban nem hátrány, hanem előny, mivel az önismeret egy magasabb életminőség biztosítéka. Az egyéni vagy csoportos önismereti munka, a lazítógyakorlatok elsajátítása (autogén tréning, sport, jóga stb.) segítik a Halak-alkat öngyógyító erőinek aktiválását. A személyiségéhez közel álló művészetterápiás tevékenységek (festés, dráma, film, fotó) is építően hatnak. Ennek az érzékeny Víz-jegynek a labilitását minden földies dologgal (kő, ásvány) kapcsolatos tevékenységi
forma is kiegyensúlyozza.