Ezotéria

Csillagjegyek a tanteremben: iskolások és pedagógusok horoszkópja

Milyen tanítványok és milyen oktatók az egyes jegyek szülöttei? Az asztrológia elárulja, hogyan viselkednek a padokban ülve vagy éppen a katedrán.

Kos (III.21. – IV.20.)
Diák: Jó tanuló, érdeklődő, de izgága: mindig van kérdése vagy hozzáfűzni­valója a témához. Ahogy kicsengetnek, azonnal rohan az ajtóhoz, mindig szalad, és ha úgy adódik, akár a verekedésekbe is beszáll.
Tanár: Nagyszerű nevelő, aki könnyedén hangolódik a gyermekek érzelmeire. Feleléskor szeretettel bátorítja tanulóit, akik ennek hatására a legjobbat hozzák ki magukból. Szenvedéllyel magyaráz, nem fulladnak unalomba az órái.

Bika
(IV.21. – V.20.)
Diák: Fontosak számára a tulajdonviszonyok, pontosan tudja, hogy meddig húzódik a padtársa térfele, és hol kezdődik az övé. Amit egyszer megtanul, azt többé nem felejti el. Senki sem üzletel nála jobban a tízóraival vagy a színes ceruzákkal.
Tanár: Szíve mélyén konzervatív, ezért az oktatás során a régi, jól bevált módszereket részesíti előnyben. A diákjai kreativitását trükkös feladványokkal fejleszti.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)
Diák: Mindenkivel azonnal összebarátkozik, és élvezi, hogy rendkívül jól informált. Minden hír hozzá fut be először, ismeri az összes pletykát. Ő a zsúrok főszervezője, vagy legalábbis a hangadója. Csak azzal a tantárggyal foglalkozik, amelyiket szereti.
Tanár: Minden életkorban fiatalos, könnyen szót ért a különböző korosztályokkal. Rengeteg ötlete van, így az órákon folyamatosan fenntartja a figyelmet. Iskolán kívüli programokat is lelkesen szervez a tanítványainak, akik nagyon szívesen vesznek részt ezeken.

Rák (VI. 22. – VII. 22.)
Diák: Hajlamos a perifériá­ra szorult, kigúnyolt osztálytársai fölött gyámkodni, de ezt túlzásba is viheti. A csendes, félénk gyerekek közt érzi jól magát, vehemensebb társai kö­rében kisebbrendűségi érzéstől szenvedhet.
Tanár: Felelősségteljes, türelmes, szinte szülői szeretettel fordul a tanítványai felé. Erős megérzéseivel hamar „kiszúrja”, ha valamelyik tanulónak problémája van. Ilyenkor minden tőle telhetőt megtesz érte, ha kell, a szülőkkel karöltve támogatja a gyereket.

Oroszlán
(VII.23. – VIII.23.)
Diák: Tisztában van azzal, hogy ő a sztár, és el is várja, hogy így kezeljék. Szüksége van a korlátokra ahhoz, hogy ne legyen túlságosan lehengerlő, és ne nőjön se az osztály, se a tanár fejére. Lelkes és másokat is lelkesít, azt viszont ki nem állhatja, ha rajta viccelődnek.
Tanár: Ha sikerül ellenállnia a kísértésnek, hogy a gyermekekre erőltesse a véleményét, az akaratát, kivételesen támogató tanár, jó vezető válik belőle. Magasra teszi a mércét, akit ő tanít, az valóban elsajátítja a tárgyát.

Szűz
(VIII. 24. – IX. 23.)
Diák: Visszafogott, szégyenlős, pedáns és szorgalmas, de amikor végre megtalálja a helyét az osztályban, beindul: sürög-forog, állandóan tevékenykedik. Tőle érdemes az órai jegyzetet elkérni, mert biztos, hogy jól szerkesztett lesz. Fontos, hogy elegendő dicséretet kapjon.
Tanár: Szigorú, tökéletességre törekszik, így maximálisan képes átadni a tudnivalókat. Könnyedén tart fegyelmet, az óráján egy pisszenés sem hangzik el. A foglalkozásai érdekesek, jól szervezettek.

Mérleg
(IX. 24. – X. 23.)
Diák: Reggelenként dilemmát jelent neki és a szüleinek is, mit vegyen fel, hiszen szereti a szépet. Ha sérelem éri, eltúlozhatja a reakcióját, de ő is tesz vitriolos megjegyzéseket. Ezzel viszályt robbanthat ki az osztályban, de békíteni is képes.
Tanár: Kedves, odaadó, gyengéd nevelő. Mindig az igazságosságra és a pártatlanságra törekszik. Nagyon jó mesélő, ezért a tanulók rajonganak az óráiért, még akkor is, ha magát a tárgyat kevésbé kedvelik.

Skorpió
(X. 24. – XI. 22.)
Diák: Jó tanuló, rendkívül kreatív, előfordul azonban, hogy az őt ért sérelmeket a szívére veszi és bosszút áll miattuk. Bizonyos szabályokat hajlamos kreatívan értelmezni, így a szüleinek figyelniük kell, hogy ne csempésszen olyasmit az iskolába, ami nem oda való.
Tanár: Sokat követel, és szigorú fegyelmet tart az osztályban. Csodálatos képzelőerejének köszönhetően azonban olyan játékokat talál ki, amelyekbe a gyerekek örömmel vetik bele magukat.

Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)
Diák: Nagyon jó a memóriája, ezért elegendő egyszer elolvasnia a tananyagot, és máris tudja. Ha valami nem érdekli, akkor viszont látványosan unatkozik. Az sem teszi felhőtlenné a tanárokkal való viszonyát, hogy folyton van egy vicce, és persze mindig mindent jobban tud másoknál.
Tanár: Engedékeny, nyitott, a diákjait új dolgok felfedezésére ösztönzi. Ebből a jegyből kerülnek ki a legjobb nyelvtanárok. A világban történő változások sem mennek el mellette, beépíti őket az óráiba.

Bak (XII. 22. – I. 20.)
Diák: Csendes, visszahúzódó, kitűnően tanuló gyermek, aki már egész korán tudja, mit akar az élettől. A szülei elvárásait is fontosnak tartja, és a tanárait is tiszteli. Az osztálytársaival sokszor kissé hűvösen viselkedik. Ha valamiből nem teljesít tökéletesen, az nála csak átmeneti állapot lehet.
Tanár: Nagyok az elvárásai, de a kimagasló eredményt jutalmazza. Alapos oktató, az utolsó részletig minden ismeretet átad. Könnyedén tart rendet, egy pillantása is elég, hogy mindenki elhallgasson.

Vízöntő (I. 21. – II. 19.)
Diák: Kérdéseivel, tudásával, örökmozgó temperamentumával és a kötelezően előírt dolgoktól való irtózásával kikészítheti a tanárait. Már kisiskolás korban szert tesz azokra a kapcsolatokra, amelyek felnőttként is segítik az érvényesülését.
Tanár: Remek rábeszélő képességgel rendelkezik, ezáltal még a legmakacsabb gyermeket is könnyedén, ügyesen a helyes irányba terelheti. Rugalmas, mindig arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a tanítványaiból.

Halak (II.20. – III.20.)
Diák: Álmodozó, az órákon hajlamos néha elveszíteni a fonalat. Erős érdeklődést mutathat a természettudományok iránt, de az idegen nyelveket is gyorsan szívja magába. Kedves, bizalmat sugárzó, de érdemes figyelnie, nehogy becsapják.
Tanár: Tudja, hogy nincs jobb ösztönzés a dicséretnél, ezért nem fukarkodik az elismerő szavakkal. Jók a megérzései, amelyekkel rátapinthat a gyermekek problémáira, és segíthet őket megoldani.

Fotó: adobestock