Ezotéria

Szívzűrök várnak most erre a három csillagjegyre: októberi egészséghoroszkóp

A csillagok nemcsak a mindennapi történésekre, hanem az egészségünkre is hatással vannak. A Meglepetés egészséghoroszkópjából kiderül, kiknek kell most fokozottan figyelni.

KOS
A tavasz energikus szülötteinek az őszi napéjegyenlőség hava nyugalmat hoz, de vágynak a kihívásokra is. Októberben abban a szerencsében lehet részük, hogy annyi feladatot kapnak, amennyivel elboldogulnak. A szokásos fejfájás és az apróbb balesetek sem halmozódnak. Az áprilisiaknak nagyobb az ellenálló képességük, így nem szorulnak különösebb erősítésre az influenzával szemben. A márciusiak újítókedve vonzza a változásokat, nekik többféle mozgásformára van szükségük.

BIKA
Október 6-ától új korszak köszönt be a Bika életében, de különösen azokéban, akik május elején születtek. Nekik októbertől egy éven át felértékelődik az egészség. Sokkal többet kell tenniük azért, hogy fittnek, terhelhetőnek érezzék magukat. Ebben a hónapban azoknak lesz szükségük több pihenésre és gyökeres életmódváltásra, akik április 20-a és 24-e között születtek. Különösen a hónap utolsó két napján, amikor gyengül az ellenálló képességük. A torok és a mandula ezen az őszön a szokásosnál is érzékenyebb.

IKREK
Bár az Ikrek az év szerencsegyereke, októberben mégis nagyobb rendszerességre és önfegyelemre lesz szüksége. A lehetőségek tárháza most annyira gazdag, hogy egyszerre több dolgot is végez, ami túlhajszoltsághoz vezethet. Azokra a betegségekre fogékony, amelyek fizikai és szellemi túlterheltségből keletkeznek. A rendszeres esti séta vagy a heti háromszori úszás segíthet, valamint olyan testgyakorlatok, amelyekben a légzésnek és a lazításnak van szerepe. Minél több időt töltsön friss levegőn!

RÁK
Októberben ellenálló képessége a szokásosnál nagyobb, így a vírusokkal szemben is védelmet élvez. Azok a Rákok, akik július közepe után születtek, október második hetétől teherbíróbbak. Olyan pozitív események történnek velük, amelyek folytán kisebb nyomásnak lesznek kitéve. A krónikus betegségben szenvedők erősebbé válnak, szervezetük könnyebben regenerálódik, különösen Skorpió havának kezdetén. Ebben az időszakban a gyógykészítmények és terápiák hatékonyabbak.

OROSZLÁN
Az Oroszlán nemcsak másokkal, önmagával szemben is engedékeny, különösen az életélvezetek tekintetében. Októbertől ezen a téren nagyobb szigorra lesz szükség, minden kihágásnak következménye lehet. Aki eddig két végén égette a gyertyát, most diétára, minden káros szenvedély elhagyására szorul. Elsősorban azok veszélyeztetettek, akik július 22-e és 27-e között születtek. A középkorúaknak teljes kardiológiai kivizsgálás mindenképpen esedékes.

SZŰZ
Október első hete harmonikus, most érzi ereje teljében magát. 8-ától stresszesebbé válhatnak a napok, de súlyos problémától nem kell tartania, stabil az ellenálló képessége. Aki augusztus 23-a körül született, legyen óvatos minden szokatlan dologgal, kémiai anyaggal, ismeretlen étellel, gyógykészítménnyel szemben, mert érzékenyebben reagálhat a szervezete. A sportban se terhelje túl magát. Inkább a könnyű mozgásformákat, a jógát vagy Pilatest részesítse előnyben.

MÉRLEG
Az elmúlt hónapok zaklatottsága után az október felüdülés lesz azoknak a Mérlegeknek, akik október közepe után születtek. Mivel a pollenekre sokkal érzékenyebbek, a hónap közepétől fellélegezhetnek. Ügyeljenek azonban arra, hogy ételeik és kozmetikumaik természetes anyagokból álljanak, és adalékanyagokat ne tartalmazzanak.

SKORPIÓ
A szenvedélyes Skorpió intenzíven él át mindent, és a veszteséget másoknál rosszabbul viseli. Csalódásoktól való félelmében igyekszik szépíteni a világát, akár alkohol segítségével is. Október elejétől kezdődik számára egy olyan életszakasz, amelyben minden józanságára szükség van. Talán hirtelen szem elől veszti a célokat, és erőtlenebbé válik. Növényi hangulatjavítók, például orbáncfűkészítmények sokat segíthetnek a lelkiállapotán, testi erőit azonban csak egy radikális egészségkúrával sokszorozhatja meg. A béltisztítás az egyik leglényegesebb terápia.

NYILAS
Izgalmas, mozgalmas hónap következik a legtöbb Nyilas-szülöttnek, talán vibrálóbb és kiszámíthatatlanabb is, mint kívánná magának. Pozitívum, hogy két év óta először érezheti igazán, hogy erői megsokszorozódnak, és kiemelkedő teljesítményre képes. Nagyobb igénye van arra is, hogy testileg megerőltesse magát, ezért rendszeresen kellene sportolnia. Az asztrológiai medicina a Nyilashoz a csípőt rendelte, ami azt jelenti, hogy itt a Nyilas-szülöttek érzékenyebbek, sérülékenyebbek, amit a testmozgásnál feltétlenül figyelembe kell vennie.

BAK
A Bak a 12 csillagjegy közül a legmunkabíróbb, ami a sikeresség mellett egészségkárosító hatással is van rá. Az elmúlt két évben e káros hatást volt kénytelen megtapasztalni, főleg, ha januárban született. Októbertől csökken a nyomás, harmonikusabbá válnak a hétköznapok, stabilabbá, a betegségekkel szemben ellenállóbbá válnak. Kiváló ez a hónap egy hosszabb utazásra, pihenésre, leginkább 24-e körül. A Bak hajlamosabb a mozgásszervi megbetegedésekre, ezért a termálvíz az ideális kúrája.

VÍZÖNTŐ
A januáriak a hónap második hetétől érzékenyebbek, ezért vitaminokkal, ásványi anyagokkal erősítsék ellenálló képességüket. A hónap utolsó hetében a stressz fokozódhat, pár napos pihenés javasolt. A Vízöntő keringési rendszere nehezebben viseli az évszakok váltakozásait, a hűvösebb hőmérsékletre való átállás testi panaszokat, végtagfájdalmakat, vérnyomás-ingadozásokat okozhat. Az esti fürdővízbe ajánlatos keringésjavító gyógyolajokat, rozmaringot tenni, reggelente hideg-meleg zuhanyt venni.

HALAK
Október 6-áig kellemes napokra, nyugalmas életvezetésre utalnak a bolygók, ezért a megerőltetőbb tevékenységeket, problémásabb utazásokat ezekben a napokban intézzék. Október 23-ától 29-éig szintén harmonikusabbak a napok, növekszik a teherbíró képességük. A köztes időben, 8-a és 23-a között a Mars némi feszültséget jelez az életvezetésben, ami gyengítheti a testi ellenálló képességet. A Halaknak a folyadékháztartására jobban oda kell figyelnie, ezért ügyeljen az elegendő folyadékbevitelre, elsősorban ásványvízből vagy gyógyteákból.

Fotó: pexels