Hozzávalók
- 12 szelethez:
- 2 db L-es tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg Rama Vajas Íz+a kenéshez
- 8 dkg darált mák
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- a töltelékekhez:
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak színtelen tortazselé
- 2 narancs
- 35 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 1 tasak habfixáló
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lágy Rama Vajas Ízt, és ezzel is tovább verjük. Hozzákeverjük a mákkal, sütőporral elkevert lisztet, és hozzáadagoljuk a tejet. A kész tésztát előkészített (Rama Vajas Ízzel kikent, kilisztezett) 20-22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Az enyhén kihűlt lapot kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd visszahelyezzük a formába.
A töltelékekhez a darált mákot egy lábosban összekeverjük 5 dkg porcukorral és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Felforraljuk, elkeverünk benne 1 csapott teáskanál tortazselét, és a kisült mákos torta tetejére simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. A narancsok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A túrót összekeverjük a narancsok reszelt héjával, a facsarás során keletkezett narancsrosttal és a maradék 5 dkg porcukorral. A tejszínt a habfixálóval együtt habnak felverjük, a túróhoz keverjük, majd az egészet a mákos rétegre simítjuk. A narancslevet elkeverjük a maradék tortazselével, felforraljuk, 2-3 percig hagyjuk hűlni, majd a torta tetejére simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd tálaláshoz cikkekre vágjuk.