Konyha

Kesudiós-áfonyás csokis kocka, sütés nélkül

Kellemes időszak előtt állunk. Mikulástól kezdve tele lesz az életünk édességgel. Használjuk ki minél jobban!
áfonya csokis kocka étcsoki étolaj kakaópor keksz kesudió konyha lekvár mazsola sütés nélkül tej vaj víz vrábel kriszta

Hozzávalók

  • 30 darabhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl kávé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg darált keksz
  • 1 dl tej
  • 1 dl savanykás lekvár (sárgabarack, meggy)
  • 10 dkg kesudió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg vörös áfonya
  • a mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj

A vajat, a kockára tört csokoládét és a kávét olvadásig együtt melegítjük. A kakaóport, a darált kekszet és a tejet összekeverjük, és összedolgozzuk az olvasztott csokoládéval. A kesudiót apróra daraboljuk, és a masszába dolgozzuk a mazsolával és az aszalt áfonyával együtt.

Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit. Belelapogatjuk a kekszmasszát, úgy, hogy kb. 2-2,5 cm magas legyen. A csoko-ládét vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal és a vízzel együtt. Egyenletesen megkenjük vele a lesimított kekszlapot. Kanál hátával hullámokat húzunk bele, és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kínáláshoz éles, vékony pengéjű késsel kockázzuk.

140 kcal, 18 g szénhidrát/darab