Konyha

Zöldfűszeres sajtgolyó

Aki nem eszik húst, a rántott sajttal „vigasztalódhat”, és könnyen rájöhet, hogy nem is járt rosszul!
cheddar sajt fokhagyma konyha liszt őrölt bors petrezselyem recept tojás vrábel kriszta zöldfűszeres sajtgolyó zsemlemorzsa

Hozzávalók 10 golyóhoz:

  • 20 dkg cheddar sajt
  • 3 darab M-es tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz

A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük az enyhén felvert tojásokat, a lisztet, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük. Összegyúrjuk a masszát, és kisméretű gombócokat formázunk belőle, majd mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában.

Bő, közepesen forró olajban ropogósra sütjük a sajtgolyókat, konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajat.

240 kcal, 26 g szénhidrát/darab

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete