Konyha

Spenótos bableves füstölt hússal

A babból nem csak babfőzeléket készíthetünk.
konyha, vrábel kriszta, spenótos bableves füstölt hússal, szárazbab, vöröshagyma, olívaolaj, füstölt hús, zsálya, fokhagyma, őrölt bors, árpagyöngy, spenót

Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 25 dkg füstölt hús
  • 1 csokor zsálya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 15 dkg leveles spenót

A babot előző éjszaka beáztatjuk. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a zsályaleveleket és 1 gerezd zúzott fokhagymát, enyhén átpirítjuk, majd beletesszük a leszűrt babot.

1 liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és majdnem teljesen puhára főzzük a babot. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és 15 percig vele együtt főzzük a levest. A megtisztított spenótot felcsíkozzuk, serpenyőben, kevés olívaolajon, 1 gerezd zúzott fokhagymával rövid idő alatt megfonnyasztjuk, majd a leveshez keverjük.

550 kcal, 54 g szénhidrát/adag