Konyha

Soha többé nem lesz unalmas a madártej: ribizlivel és málnával teljes a desszert

Vigyázat, nem lehet abbahagyni a kanalazását.

Hozzávalók:

  • 6 db L-es tojás
  • 1 liter tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom héja
  • 30 dkg málna és ribizli vegyesen

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, 2 db szoba­hőmér­sékletű tojásfehérjét közepesen kemény habnak felverünk, hozzáadjuk a porcukrot, és 1-2 percig tovább verjük a habverővel, amíg kemény hab nem lesz belőle.
  2. A tejet lábosba öntjük, felmelegítjük, kanállal beleszaggatjuk a tojáshabot, és gyöngyözve 2-3 percig főzzük a habgaluskákat, majd szűrő­kanállal egy tálba szedjük.
  3. A tojássárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Csomómentesre elkeverjük a puding­porral, majd fokozatosan hozzáöntjük a hab főzésére használt tejet, beletesszük a reszelt citromhéjat, és lassan sűrűre főzzük.
  4. A legvégén tesszük bele a gyümölcsöt, ezzel már nem főzzük, csak benne hagyjuk kihűlni a madártejjel. Hozzáadjuk a habot is, hűtőszekrénybe tesszük, hidegen tálaljuk.

Szöveg és kép: Vrabel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete