Cukkinis spagetti csirkesonkával
Hozzávalók:
• 75 dkg cukkini
• 3 evőkanál olaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 1,5 dl főzőtejszín
• só, frissen őrölt bors
• 1 nagy csokor bazsalikom
• 30 dkg spagetti
• 15 dkg szeletelt csirkemellsonka
• 5 dkg rukkola
Elkészítés:
1. A cukkiniket hosszában 2-3 mm vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket nagyon vékony csíkokra vágjuk. Felforrósított, tapadásmentes nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon 1 gerezd zúzott fokhagymával 1-2 perc alatt puhára dinszteljük.
2. Hozzáöntjük a tejszínt, beletesszük a maradék zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott bazsalikommal, és még 1 percig dinszteljük.
3. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. Összekeverjük a cukkinivel, hozzáadjuk a darabokra vágott sonkát, a rukkolát, és az egészet jól összeforgatjuk.
Fotó: Vrábel Kriszta