Konyha

Készüljön a Meglepetés receptjeivel a húsvétra: Húsvéti zöldségfelfújt

A megújulást, az újjászületést, a tavaszt ünnepeljük húsvétkor. Már nagyon ki vagyunk éhezve a friss zöldségekre. Szerencsére a természet gondoskodik rólunk!

Húsvéti zöldségfelfújt

Hozzávalók 10 szelethez:

• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 evőkanál olaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 15 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
• 5 dkg bébispenót
• 4 db szikkadt zsemle
• 10 dkg sárgarépa
• 2 szál újhagyma
• 2 db főtt tojás
• 10 dkg füstölt-főtt sonka
• 1 csokor petrezselyem
• 3 db nyers tojás
• só, frissen őrölt bors

Elkészítés: 

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, és serpenyőben, olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a zöldborsót, 1-2 percig dinszteljük, és beletesszük a spenótot. Ezt csak elkeverjük a forró zsiradékkal, és azonnal le is vesszük a tűzről.
2. A zsemléket vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a hagymás-spenótos keveréket, a lereszelt sárgarépát, a felkarikázott újhagymát, a kockákra vágott sonkát és főtt tojást, a finomra vágott petrezselymet. Ha már csak langyos a keverék, beletesszük a nyers tojásokat, kézzel összedolgozzuk a masszát, és sóval, borssal ízesítjük.
3. 7 dl-es szilikonos, vagy vajjal kikent, morzsával megszórt fém- vagy kerámiaformába kanalazzuk, lesimítjuk. 50 perc alatt készre sütjük, szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Fotó: Vrábel Kriszta