Húsleves sonkás sajtgombóccal
Hozzávalók:
• 2 db tojás
• 1,5 dl tej
• 4 száraz zsemle
• 15 dkg szárított sonka
• 2 dkg vaj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 5-6 dkg liszt
• 10 dkg reszelt hegyi sajt (Bergkäse)
• só, frissen őrölt bors
• 1,5 liter húsleves
1. A tojásokat elkeverjük a tejjel, megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük az összetépkedett zsemlékre.
2. A felkockázott sonkát megsütjük. Vajon megpirítjuk az aprított hagymát és petrezselymet. A zsemlés masszához adjuk őket a liszttel, a reszelt sajttal együtt, és összegyúrjuk.
3. 20 percig pihentetjük, majd vizes kézzel 12 közepes méretű gombócot formázunk belőle. Sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük őket, majd átszedjük a forró levesbe.
Fotó: Vrábel Kriszta