Konyha

Főzzünk együtt a gyerekekkel! Málnás-csokis kekszalagút egyszerűen – Recept

A nyári melegben szeretnénk minél kevesebbet állni a meleg sütő és tűzhely mellett. Ez érthető, az unokák viszont a hőségben is vágyják az édességet. Ilyenkor jön jól ez a sütés nélküli finomság.

Málnás-csokis kekszalagút

Hozzávalók 10 szelethez:
• 1 zacskó csokoládés pudingpor
• 3 evőkanál cukor
• fél liter tej
• 5 dkg étcsokoládé
• 20 dkg málna
• 20 dkg háztartási keksz
• 1 evőkanál kakaópor a szóráshoz

1. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan csomómentesre a tejjel. Készre főzzük a pudingot, és hozzáadunk 5 dkg, apróra tört étcsokoládét, majd 10 dkg darabolt málnát.
2. Egy 7 dl-es szilikonos forma vagy folpackkal bélelt fémforma alját vékonyan kikenjük pudinggal, majd ráhelyezünk egy sor kekszet. 5 réteget készítünk így, a tetejét keksszel zárjuk, ez lesz a sütemény szilárd alja.
3. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk a formából, megszórjuk kakaóporral, szeleteljük, és a maradék málnával díszítve tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta