Hagyományos pásztortarhonya
Hozzávalók:
• 20 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 25 dkg tarhonya
• 1 szál füstölt kolbász
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 2 tv-paprika
• 1 szem paradicsom
• 50 dkg krumpli
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
1. A szalonnát kockákra vágjuk, és a felaprított hagymával együtt zsírjára sütjük.
2. Hozzáadjuk a tarhonyát, a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan kevergetve átpirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, a felkarikázott zöldpaprikát és a darabokra vágott paradicsomot is.
3. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott krumplit, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Fotó: Vrábel Kriszta