Konyha

Így lesz a rettegett zöldségből gyerekbarát kaja: Sonkás-füstölt sajtos csőben sült brokkoli – Recept

A rostban és más hasznos tápanyagokban bővelkedő zöldségek jót tesznek az egészségnek, az emésztésnek. Kerüljenek minél többször, minél változatosabban a tányérra!

Sonkás-füstölt sajtos csőben sült brokkoli

Hozzávalók:
• 50 dkg brokkoli
• 2 dkg vaj
• 1 evőkanál zsemlemorzsa
• 20 dkg szeletelt, főtt-füstölt sonka
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 3 dl tejföl
• 15 dkg füstölt sajt

1. A nagyobb rózsákra szedett brokkolit sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, és leszűrjük.
2. Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, ráhelyezzük a brokkolirózsákat, majd a sonkaszeleteket a brokkolik közé tesszük.
3. Meglocsoljuk a zúzott fokhagymával elkevert, sóval, borssal ízesített tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, majd 230 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta