Könnyű, gombás csirkepaprikás diétás nokedlivel
Hozzávalók:
• 40 dkg csirkemellfilé
• 50 dkg csiperkegomba
• 2 evőkanál őrölt pirospaprika
• 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál majoránna
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj
A nokedlihez:
• 2 tojás
• 20 dkg durumliszt
• 20 dkg zsírszegény túró
• kb. 2 dl víz
• só
1. A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd a felkockázott csirkehúst, és körbepirítjuk.
2. Hozzákeverjük a megtisztított, feldarabolt gombát és a hámozott paradicsomot, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. A zúzott fokhagymával, a majoránnával, kevés sóval, borssal ízesítjük. Lefedve kb. 20 perc alatt készre főzzük.
3. A túrót 1 dl vízzel együtt botmixerrel simára turmixoljuk. Összekeverjük a liszttel, 1 teáskanál sóval. Hozzáadjuk a két egész tojást, majd kb. 1 dl vizet, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk. 15 percig állni hagyjuk.
4. Egy fazékban bőséges mennyiségű vizet forralunk, és ha felforrt, megsózzuk. A nokedlit a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt, szűrőkanállal egy nagyobb tálba szedjük, és a paprikással együtt tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta