Konyha

Fogyókúra, ahogy a férjek is szeretik: Túrós csusza pirított gombával – Recept

A decemberi eszem-iszom után nem árt kicsit odafigyelni a súlyunkra. A hagyományos fogások diétásabb változatára a férfiak sem fognak panaszkodni, így az ő egészségükről is gondoskodhatunk.

Túrós csusza pirított gombával

Hozzávalók:
• 40 dkg zsírszegény túró
• 2 dl natúr joghurt
• 1 gerezd fokhagyma
• 40 dkg csiperkegomba vagy más, illatosabb gombafajta, például rókagomba
• 40 dkg durum csuszatészta
• só

1. A túrót villával áttörjük, megsózzuk, és elkeverjük a natúr joghurttal. Különösen finom lesz, ha egy gerezd zúzott fokhagymát is adunk hozzá.
2. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd zsiradék nélkül, teflonserpenyőben egészen ropogósra pirítjuk. Szalonnapörc helyett remek, kalóriaszegény feltét lesz belőle.
3. A magas rosttartalmú durumtésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, és a joghurtos túróval, valamint a pirított gombával tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta