Epres-mascarponés bundás kalács
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 35 dkg kalács
• 20 dkg eper
• 20 dkg mascarpone
• 2 tasak vaníliás cukor
• 2-3 db tojás
• vaj vagy olaj a sütéshez
• porcukor a tálaláshoz
1. Az epret apró kockákra vágjuk. A mascarponét elkeverjük egy zacskó vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk az epret.
2. A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. Megkenjük őket a mascarponés krémmel, és párosával összeillesztjük.
3. A tojásokat egy mély tálban felverjük a másik tasak vaníliás cukorral, és egy csipet sóval. Megmártjuk benne a kalácsszendvicseket, majd forró vajban vagy olajban aranybarnára sütjük őket. Kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta