Amilyen kicsik, olyan hatásosak, akár nassolgatjuk, vagy sütés-főzéshez használjuk fel őket. Azontúl, hogy finomak, betegségek ellen is bevethető, különleges anyagokat...
Tőlünk keletebbre is szeretik a káposztát, ráadásul egészen érdekes párosításokkal főzik ezt a téli idényzöldséget.
Egyáltalán nem mindegy, milyen ételt veszünk, mivel mosogatunk, vagy hogyan tároljuk a késeket. Nem is gondolnánk, de néhány szokásunk akár több ezer forintunkba is kerülhet...
A kelkáposzta nem csak a frankfurti levesbe vagy rakott káposztának kiváló, de húsraguba is kerülhet.
Nemcsak karácsonykor vagy szilveszterkor esnek jól a káposztás ételek. Ráadásul egyszerre nagyobb adagot is elkészíthetünk belőlük, hiszen minél többször melegítjük újra...
Minden azon múlik, mely zöldségek és gyümölcsök termelnek etilént, és melyek szívják fel könnyen ezt az emberre ártalmatlan gázt. Ezek az ételek együtt könnyen megromlanak...
A máj megosztó étel, van, aki szereti, más meg menekül a közeléből. Akiknek nem a kedvence, azoknak is érdemes egy próbát tenni vele, mert nagyon változatosan felhasználható...
Minden gyümölcs tartalmaz értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat. De vannak olyanok, amelyek az átlagosnál is többet: ezeket nevezik szupergyümölcsnek.
Előfordulhat, hogy túlvásároltuk magunkat az ünnepekre, és sok élelmiszer csak tengődik a hűtőszekrényben, a kamrában. Kár lenne elpazarolni őket!
A természetes olajok nemcsak finomak, de értékes vitaminok és ásványi anyagok találhatók bennük. Közös jellemzőjük, hogy gyógyhatásuk csak akkor érvényesül, ha hidegen...

