Konyha

Így készül az eredeti Tex-mex saláta – Recept

Ki mondta, hogy a zöldséges ételekkel nem lehet jóllakni? Ha tápláló hozzávalók kerülnek bele, ebédre, vacsorára is beválnak.

Hozzávalók:
• 20 dkg csigatészta (8 tojásos)
• fél dl olívaolaj
• 20 dkg kukorica (konzerv)
• 1 érett avokádó
• 1 nagy fej lila hagyma
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 db csilipaprika
• 1 db lime
• 30 dkg csirkemell
• só, frissen őrölt bors

1. A csigatésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal.
2. Összekeverjük a kukoricával, a héjából kivett, felkockázott avokádóval, a felaprított lila hagymával, a szeletekre vágott kaliforniai paprikával és az aprított csilipaprikával. Meglocsoljuk a lime levével.
3. A csirkehúst kis kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és olívaolajon pirosra sütjük. Összeforgatjuk a salátával, és azonnal kínáljuk. Önálló fogásként is megállja a helyét.

Fotó: Vrábel Kriszta