Konyha

Tökéletes uzsonna az iskolába: Rozmaringos minicsiga – Recept

Kezdődik a tanév, újra indul a mindennapos ételcsomagolás a gyerekeknek. Ezt a péksüteményt örömmel majszolják majd az iskolában.

Hozzávalók 40 darabhoz:
• 2 x 275 g kinyújtott, hűtött leveles tészta
• 1 db tojás
• 10 dkg aszalt paradicsom
• 5 dkg kemény sajt (pl. parmezán)
• 1-2 ág friss rozmaring
• tengeri só
• frissen őrölt bors

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztákat kitekerjük, és megkenjük őket a felvert tojással. Mindkét tésztát elfelezzük.
2. Megszórjuk őket az apróra kockázott aszalt paradicsommal, a reszelt sajttal, az aprított rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk.
3. A rudakat feltekerjük, és mindegyiket 10 részre felvágjuk. A vágott felüknél fogva sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, enyhén lelapítjuk őket, megkenjük a maradék tojással, és 25 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete