Konyha

Spenótos babsaláta egyálétel – Recept

Ki mondta, hogy a zöldséges ételekkel nem lehet jóllakni? Ha tápláló hozzávalók kerülnek bele, ebédre, vacsorára is beválnak.

Hozzávalók:
• 30 dkg leveles spenót
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1 citrom
• 240 g főtt fehérbabkonzerv
• 10 dkg aszalt paradicsom
• 30 dkg koktélparadicsom
• 4 nagy szelet kenyér
• olívaolaj

1. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával együtt olívaolajon enyhén megfonnyasztjuk. Sóval, borssal, citromlével fűszerezzük.
2. A babot lecsepegtetjük, elkeverjük a spenóttal, a csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a felezett koktélparadicsomokkal.
3. A kenyérszeleteket kevés olívaolajon pirítósnak megsütjük, bedörzsöljük fokhagymával, kockákra vágjuk, és a salátához keverjük.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete