Ahogy beköszönt a hideg idő, egyre több család tér vissza a régi ételekhez. A tejbegríz ilyenkor újra hódít: olcsó, tápláló, és a gyerekek is imádják.
Illatos, egészséges és sokoldalú a birsalma: mégis fanyar íze miatt viszonylag kevesen kedvelik. Pedig az ősz legfinomabb édességeit tudod elkészíteni belőle.
A dió és a mandula igazi kincs a kamrában. Bár csak akkor, ha helyesen tároljuk! Sokan tapasztalják, hogy a gondosan eltett magok pár hónap alatt megavasodnak.
Nem több, mint két perc alatt elkészül, és még liszt sem kell ehhez a „bögrés” kenyérhez, amit édes és sós feltéttel is fogyaszthatsz.
Ha vadhúst főzünk, ne fedjük le, így jobban elpárolognak belőle a vadakra jellemző illatok, amelyeket nem mindenki szeret.
Mit kezdj a zöld, éretlen fügével? Egy biztos, semmiképpen ne ne dobd ki! Mutatunk 5 szuper receptet: dzsem, befőtt, savanyúság, kandírozott füge és kompót is készülhet...
Használjuk ki a szezon hazai kulináris kincseit: süssünk az egész családnak ínycsiklandó desszerteket gesztenyéből, körtéből, szilvából és almából!
Persze, persze, senki sem szereti a strandbüfés ételeket, mégis a legszebb gyerekkori emlékeink azok, amikor valamelyik balatoni strandon a hosszú sorban állás után végre...
Sok mindenese van a konyhának, a gomba közéjük tartozik. Hiszen sokféleképpen lehet finoman elkészíteni! Most pedig még szezonja is van.
A paradicsom ízes és tápanyagban gazdag, de rossz helyen tartva gyorsan megromolhat. A megfelelő tárolással hosszabb ideig marad friss és zamatos.

