A fejtett bab nagy előnye, hogy gyorsan megfő, nem kell órákon át áztatni, mint a szárazbabot, és természetesen frissebb, finomabb is az íze.
Ez az az étel, amit egész gyerekkorunkban etettek velünk, azt állítva, hogy egészséges. Valójában méreg, és a mai napig szenvedünk a következményeitől.
Amikor zordabbra fordul az időjárás, jólesik egy finom, lélekmelegítő előétel. Főleg, ha némelyikük vacsorának is beillik!
Van egy állat, melynek húsa egészségesebb, mint a csirkéé vagy pulykáé, és még a disznónál is ízletesebb. Mégis alig fogyasztja ma valaki.
Az ősz beköszöntével elérkezik a csipetnyi fahéjjal illatosított almás rétesek szezonja. Ha sosem mertél eddig nekiállni, ne habozz, megtaláltuk a legjobb receptet!
A piacokra megérkezett az évszakra jellemző árubőség. Használjuk ki ezt a változatosságot, hogy vitaminban és rostokban gazdagabbak legyenek az étkezéseink.
Ahogy beköszönt a hideg idő, egyre több család tér vissza a régi ételekhez. A tejbegríz ilyenkor újra hódít: olcsó, tápláló, és a gyerekek is imádják.
Illatos, egészséges és sokoldalú a birsalma: mégis fanyar íze miatt viszonylag kevesen kedvelik. Pedig az ősz legfinomabb édességeit tudod elkészíteni belőle.
A dió és a mandula igazi kincs a kamrában. Bár csak akkor, ha helyesen tároljuk! Sokan tapasztalják, hogy a gondosan eltett magok pár hónap alatt megavasodnak.
Nem több, mint két perc alatt elkészül, és még liszt sem kell ehhez a „bögrés” kenyérhez, amit édes és sós feltéttel is fogyaszthatsz.

