Lélek

A kockázatokról kérdezze meg pszichológusát avagy mosolyszünet: amikor a csend fegyver lesz!

„Mondj már valamit” – a mondat, amit senki nem akar hallani egy kapcsolatban, pláne, ha tudja, nagyon is van oka megszólalni a másiknak. Örüljünk ilyenkor a csendnek? Tényleg a néma veszekedés a jó megoldás necces helyzetekre, vagy csak olajat öntünk vele a tűzre?
b. molnár márk béke bocsánatkérés csönd dr hevesi krisztina duzzogás harag mosolyszünet párkapcsolat pszichológus stresszes időszak szexuálpszichológus vitás helyzet

„A felcsattanó viták után kétféle csönd van: az egyik a lehiggadós, amit ajánlhatunk a helyzet átgondolására, a másik pedig a duzzogós, amikor mindkét fél a másiktól várja a bocsánatkérést – kezdi dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. – Utóbbi esetben csupán homokba dugjuk a fejünket, de valójában nem oldunk meg semmit. Ezzel a hidegháborús helyzettel csak a stresszes időszak elhúzódását érjük el. Márpedig abból házon kívül is van éppen elég: a párkapcsolatnak épp a villámhárítónak kéne lennie a külvilág viharaival szemben. Jellemzően akkor kapjuk össze magunkat a mosolyszünet alatt, ha megijedünk, hogy a viselkedésünk miatt a másik esetleg a szakításon is elgondolkodik. Akkor rögtön békülősre vesszük a figurát…”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete