Lélek

Generációk titkai

Régen egy generáció egy emberöltőt jelentett, a múlt században egy emberöltő pedig 50 év volt. Hogy most hány év egy generáció? Nézzük csak.
alfa generáció az ember személyisége bata kata generációk milleniál generáció néma generáció nemi szerepek átalakulása nevelési módszerek technikai fejlődés x generáció z generáció

Hajlamosak vagyunk úgy beszélni a többi generációról, mintha egy másik bolygó szülöttei lennének. Ami nem is csoda, hiszen a technikai fejlődés, a nevelési módszerek gyökeres változásai, a nemi szerepek átalakulása komoly hatással van az ember személyiségére. Ismerjük meg a különb öző generációkat.

Néma generáció:
akik 1946 előtt születtek.
A veteránok elsősorban a szülői és társadalmi mintát követve élték és élik mindennapjaikat. A világháborúk erőteljesen meghatározták a személyiségüket, a rengeteg fájdalom, nélkülözés megerősítette őket. Fiatalkorukban még természetes volt, hogy a nők otthon maradnak, és a családot, a háztartást irányítják, ahogy az is, hogy csak elemi oktatásban vesznek részt. A generáció legfiatalabb tagjai számára vált természetessé mindkét nem foglalkoztatása és magas szintű oktatása.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete