Lélek

Világhódító szemléletváltás!

Aludj jól és közben belülről tápláld a bőrödet!

A bőr öregedésének felgyorsulása csak egy a számos következmény közül, melyet az alváshiány okozhat. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás ugyanis elengedhetetlen bőrünk fiatalosságának megőrzése érdekében. Tanulmányok is kimutatták már a vonzerő, a jó kisugárzás, a magabiztosság, az egészséges megjelenés, valamint a zavartalan alvás közvetlen kapcsolatát. Az alvás és a bőregészség metszéspontjában ezért egy új szemlélet indult világhódító útjára.

Ahogy a „beauty sleep” kifejezés is jelzi, a szépség a jó alvással kezdődik. Nem is gondolnánk, hogy a bőr sejtjei a mélyalvás szakaszaiban éjjel kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén termelődésnek. Ez az anyag felelős a bőr feszességéért, és éjszaka is csak alacsony kortizol-, azaz stresszhormonszint esetén termel belőle a szervezet megfelelő mennyiséget. Bőrünk állapotát több szempontból is negatívan befolyásolja, ha rosszul alszunk: ilyenkor nem tud csökkenni a kortizolszintünk, ami nem csak gátolja a kollagén-szintézist, de el is kezdi bontani a bőrben található kollagén egy részét.

– A kialvatlanság azonnal látható jelei a dehidratáltság, a szürkés, petyhüdt bőr, a karikás és duzzadt szemkörnyék, illetve a finom ráncok erősebb megjelenése. Ezek az esztétikai hibák nehezen fedhetők el, mert a sminken keresztül is áttűnnek és az ápoló kozmetikumok csak részben tudják orvosolni ezeket a tüneteket – mondja Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász- kozmetológus, anti-aging orvosszakértő, aki felhívja a figyelmet arra is, hogy ha alvászavarral küzdünk, érdemes gyógynövényes alvássegítőkkel támogatni szervezetünk regenerálódását.

A szakértő szerint a szépségiparban széles körben irányadóvá vált az úgynevezett “beauty-from-within” trend, mely szerint a bőrünk hosszú távú egészsége szempontjából fontos tápanyagokat inkább szájon át tudjuk bejuttatni a szervezetünkbe. A szemléletváltást jól mutatja, hogy az előrejelzések* szerint 2025-re a világ lakossága közel 8 milliárd dollár értékben költ majd az úgynevezett nutrikozmetikumokra. – Bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, mely alapvetően gátként funkcionál, így a hatóanyagokat is csak bizonyos mélységig engedi át, emiatt bőrünket igazán belülről tudjuk táplálni – hangsúlyozza Dr. Kriston Renáta.

Ebben segít az új Nottevit Beauty Sleep étrend-kiegészítő kapszula is, amely valeriana, komlótoboz és golgotavirág kivonatokkal támogatja a nyugodt, pihentető alvást. Ráadásul ez a kettős hatású, innovatív készítmény az éjszakai kollagén szintézis szempontjából nélkülözhetetlen C-vitamin és a bőr normál állapotának fenntartásához szükséges biotin mellett a szépségiparban használatos hialuronsavat, Naticol® tengeri eredetű kollagént, természetes E-vitamint, karotinoidokat és Veri-te™ transz-rezveratrolt is tartalmaz. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás tehát kiemelten fontos – nemcsak Önnek, hanem bőrének is.

Keresse márciusban a 30 db-os kiszerelést 15% kedvezménnyel a Gyöngy Patikákban!

 

 

 

http://nottevit.hu/beautysleep/

*Forrás: Transparency Market Research, New York Forgalmazza: Gemil Pharma Zrt., 1124 Budapest, Fürj utca 2. Az akció időtartama: 2020. március 1-31. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete