Lélek

Sminkelheti magát egy kislány?

A lányok már egészen kicsi koruktól szívesen tipegnek anya magas sarkújában, rúzsozzák ki a kicsi szájukat, vagy lakkoztatják ki a körmüket. De hol a határ? Meddig játék, és mikortól számít túlzásnak a gyerekkori sminkelés?
anya-lány kapcsolat apa-fiú kapcsolat bata kata esztétikai okok felnőtté válás gyerekkori sminkelés kamaszszakértő kislány nemi jegyek kihangsúlyozása női szerepek orsolics zénó smink szülői minta

Ha a gyerekünknek szeretnénk valamit megtanítani, annak a legegyszerűbb módja, ha mi magunk is azt tesszük. Az utódok ugyanis mintát követnek, méghozzá a szülők mintáját. Így ha a kicsi lányunk azt látja, hogy ékszereket veszünk magunkra, sminkelünk vagy szoknyát húzunk, akkor ő is ezt akarja tenni. Ez cseppet sem baj, hiszen ez csak játék. „Az, hogy egy kislány próbálgatja, tanulgatja a női szerepet, teljesen normális és helyénvaló. Az már egy másik kérdés, hogy mikor engedi meg az édesanya, hogy a lánya kifestve lépjen ki az utcára. Az óvodáskorúaknál nem helyénvaló, hogy kirúzsozva érkezzen meg reggel a csoportjába. Ő egy kicsi gyerek még, és az a jó, ha hagyjuk is, hogy az legyen. Ha szárnyakat akar felvenni vagy papírkoronát húzni a fejére, mert éppen angyal vagy királylány, az fantasztikus. Hagyjuk, hogy ő még a mesék világában éljen, megélhesse azokat a csodákat, amelyeket később már nem tud.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete