Lélek

Otthonról dolgozunk, de hogyan?

A kialakult helyzet miatt – amit a koronavírus hozott létre –, aki csak teheti, otthonról dolgozik. Elsőre jól hangzik, de bizony számos olyan kérdés és probléma merülhet fel, amivel eddig még nem találkoztunk.
generációkutató home office időbeosztás járvány jutalom koronavírus munkaterület önkéntes karantén otthoni munkavégzés pihenés steigervald krisztián távmunka

Bár a fiatalabb korosztály minden bizonnyal nem esik kétségbe attól, hogy otthonról kell dolgoznia, a 40-50 évesek elbizonytalanodhatnak. Egyrészről a technikai és jogi problémákkal kell szembenézniük, másrészt pedig az új helyzet emberi oldalával.
„Ilyen eddig soha nem volt – mondja Steigervald Krisztián generációkutató. – Olyan előfordult, hogy egy-egy munkavállaló körülményei úgy hozták, hogy távmunkában kellett dolgoznia, de hogy tömegek kényszerüljenek erre, arra még nem volt példa. Éppen ezért még nem is láthatjuk pontosan ennek a következményeit. Fontos, hogy a munkaadó és a fiatalabb korosztály segítse azokat, akik kevésbé értenek a technikai kütyükhöz. Legyenek türelmesek és segítőkészek minden olyan kollégájukkal, akinek erre szüksége van. A másik és talán sokkal fontosabb probléma, hogy ez egyes dolgozókra komoly lelki nyomás nehezedhet.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete