Lélek

Átkozott függőség

Amikor egy szülő bármilyen függőségben szenved, legyen az alkohol, drog, gyógyszer, evés, szerencsejáték, vásárlás, pornó vagy bármi más, akkor az egész élete a függőségéről szól. Minden gondolatát, cselekedetét a függősége tárgya határozza meg. De nem csak az ő sorsát, hanem az egész családét, így a gyerekekét is tönkreteheti a függőssége.
alkoholfüggőség bata kata drogfüggőség függőség gyógyszerfüggőség kamaszszakértő orsolics zénó szerencsejáték függőség túlélő stratégia vásárlásfüggőség

„Míg a függősségben szenvedő szülő csak azzal foglalkozik, amitől függ, addig a másik szülő szinte kizárólag függő társára koncentrál, hiszen azt látja, hogy párja bajban van, segítségre szorul. Minden energiáját, idejét a megmentésre szánja, mindeközben a gyerekük észrevétlenül és sok esetben némán vész el ebben a borzalmas útvesztőben. Mivel alap, hogy egy család igyekszik titokban tartani, hogy függő van közöttük, a gyerekben is az tudatosul, hogy nem kérhet segítséget senkitől, hiszen erről nem szabad beszélni. Még a barátai sem tudhatnak róla, így inkább elszigetelődik, magányossá válik. Nincs más lehetősége, mint kialakítani a saját túlélő stratégiáját.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete