Riportok

„Egy évig patkoltam, batikoltam,   faragtam az ország tojását”

Zsigóné Kati nem tétlenkedik, egész évben tojásokat díszít. A népi iparművész egy évig dolgozott az ország tojásán. Egy hatalmas strucctojást díszített ki, nem is akárhogy!
11 technika 79 motívum egyedi tojás franciaországból ecset húsvét népi iparművész ország tojása papp noémi strucctojás tojásdíszítő tojásfestés tojáshéj zsigóné kati

Kecskeméten, a Meggy utca 4. szám alatt egy hatalmas tojás a ház falán is elárulja, hogy jó helyen járunk, amikor Zsigó-né Katit keressük. De már nyílik is a kapu, rohan felénk Happy kutya, és Kati is mosolyogva, kitárt karokkal indul köszönteni minket. A ház falán, udvarán gyönyörű kalocsai minták; amikor épp nem tojásokat díszít a ház asszonya, akkor ott látják ecsettel a kezében. Csaknem 10 éve már, hogy nála jártunk – akkor tért haza Dubaiból, ahol a világ öt legjobb tojásdíszítője közé választották, idén pedig az ország tojását készítette el, igaz, felhívták már Ausztráliából, ne az ország, hanem a nemzet tojásának hívja, mert akkor ők is magukénak érezhetik.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video