Riportok

„Az élet faragott faszobrásszá”

Kés, villa, olló, gyerek kezébe nem való! És egy tanárnőébe a láncfűrész? Bárdi Andreának az áll csak jól igazán. Sőt, még szobrászkodik is vele.
bakács tibor bárdi andrea diófa fából szobor hársfa láncfűrészes varázsló magyar kézműves remek elismerés makó szobrász tölgyfa faszobrász

Amikor belépünk a kertjébe, visszahőkölünk. Elvarázsolt kertben járunk, ahol minden állat, ember, növény mozdulatlanul várja, hogy teremtője jelet adjon, de addig szoborként álcázzák magukat. Bárdi Andrea gyermekei ők, mert a makói Bartók iskola biológia szakos rajztanára láncfűrésszel kihántotta őket abból a fából, amibe beleszeretett. Mi meg látni akartunk egy olyan magyar asszonyt, aki nem szisszen fel minden kis szilánkhoz. Körülötte mindenféle durva szerszám. Véső, nagy fejű kalapács, elektromos és benzines fűrész, vasak, faforgács, szaglik belőle, hogy itt erősen dolgoztak. Andrea felfedi a titkot: Apukája olyan családból származott, ahol hat fiú született, de a nagymamája hatékonyan imádkozott azért, hogy most lányunokája szülessen. Meghallgatták az égiek, három lány egymás után, ez után természetes, hogy fiús nevelést kaptak. Vadászni jártak, szekrényt szereltek, húszkilósan zsákolták a termést. Andrea azért ironikusan hozzáteszi, hogy „oké, nem vagyok egy csipkeverő alkat”.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video