Riportok

„A kovász családtag szeretne lenni!”

Napról napra népszerűbb videoblogjában a fél országot tanítja kovászkészítésre és kenyérsütésre Szabi! A szenvedélyes pék elárulta, maga is karanténban volt, amikor úgy döntött, átadja követőinek a kovász titkait.
élesztőhiány kenyérsütés koronavírus-járvány kovász kovászkészítés kovászolás liszt önkéntes karantén pék pékmester pékműhely só szabadfi szabolcs szabi a pék videoblogger víz

Nemrégiben egy Spanyolországban rendezett mesterkurzuson vett részt Szabadfi Szabolcs, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Szabi A Pék. Akkortájt ért haza, amikor világszerte begyűrűzött a koronavírus-járvány, ezért úgy döntött, a környezete biztonsága miatt három hétre önkéntes karanténba vonul. Ez azonban csöppet sem volt könnyű neki, aki amúgy napi húsz órát kovászol-dagaszt-süt-lót-fut, ahogy fogalmaz, még a füle mögött is tészta van! A semmittevésbe két óra alatt beleunt, és megkérdezte internetes követőit, mit szólnának, ha a nagy élesztőhiányban megtanítaná őket a kovászkészítés fortélyaira? Az emberek úgy megörültek a lehetőségnek, hogy Szabi 8000-es tábora mára 70 000-re nőtt!

Akciós előfizetések ajánlatunk

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete