Riportok

„Tudom, hogy meggyógyul a kisfiam”

Tíz hónappal azután, hogy megkapta a világ egyik legdrágább génterápiás kezelését, segítség nélkül, egyedül áll a kétéves Györök Zente. A kisfiú gyógyulásának csodálatos története azonban nemcsak egyetlen gyógyszernek köszönhető, hanem saját és édesanyja akaraterejének.
fejlődés génterápia génterápiás készítmény gerinc eredetű izomsorvadás györök zente közösségi média molnár fruzsina pozitív energia SMA 1-es betegség tóth krisztina virtuális napló vírusveszély

A medencében ülnek, amikor beszélgetünk. Telefonon – és nem csak a vírusveszély miatt, hanem azért is, mert Tóth Krisztina nem szeretné, ha Zente körül nagy lenne a felhajtás. A kisfiú fejlődését folyamatosan dokumentálja, a virtuális naplóba bárki belenézhet, akit érdekel a történetük. Az SMA 1-es betegséggel – vagyis gerinc eredetű –  izomsorvadással – született Zentét tavaly szeptemberben ismerte meg az ország, miután szülei gyűjtést indítottak a közösségi médiában egy olyan génterápiás készítményért, amit a világ legdrágább gyógyszerei között tartanak számon, és ami jelentős javulást hozhatott a kisfiú állapotában.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete