Egészség Riportok

Ezek a magnéziumhiány tünetei: ha kettőt észlel magán, érdemes változtatni az étrendjén

A mandula, kesudió és a földimogyoró is jó választás lehet a magnézium pótlására.

A tápanyaghiány megváltoztatja a testi folya­matokat. A hiányok pótlása nagyon fontos a szervezetünk megfelelő működéséhez, hiszen ha ezzel nem foglalkozunk, az megnehezítheti a mindennapokat, és könnyen meg is betegedhetünk. A teljes vérkép segíthet meghatározni, miből kellene többet fogyasztanunk, de a kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag étrendet mindig tartsuk szem előtt.

Magnézium

Támogatja a csontok egészségét és segíti az energiatermelést. A felnőtteknek 310 és 420 mg közötti mennyiségre van szükségük. Egyes gyógyszerek (beleértve bizonyos antibiotikumokat és vízhajtókat) és egészségügyi állapotok (például a 2-es típusú cukorbetegség és a Crohn-betegség) korlátozhatják a magnézium felszívódását, vagy növelhetik a szervezetből való elvesztését. A hiány tünetei lehetnek: étvágytalanság, hányinger, fáradtság. Súlyosabb esetekben zsibbadáshoz, izomgörcsökhöz, szabálytalan szívritmushoz vagy koszorúérgörcsökhöz is vezethet.

Ezt fogyasszuk: Magnéziumban gazdag étel a mandula, kesudió, földimogyoró, spenót, kelkáposzta, sóska, banán, fekete bab, étcsokoládé, ponty, hering.

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete