Egészség Riportok

Szokatlan tünettel jelentkezik a folsavhiány, ha ezt érzékeli, azonnal változtasson az étrendjén

Egészen egyszerűen pótolható a folsav a szervezetben étrendkiegészítők nélkül is, mindössze egy kis odafigyelés szükséges.

A tápanyaghiány megváltoztatja a testi folya­matokat. A hiányok pótlása nagyon fontos a szervezetünk megfelelő működéséhez, hiszen ha ezzel nem foglalkozunk, az megnehezítheti a mindennapokat, és könnyen meg is betegedhetünk. A teljes vérkép segíthet meghatározni, miből kellene többet fogyasztanunk, de a kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag étrendet mindig tartsuk szem előtt.

Folsav

Azoknak a nőknek, akik teherbe szeretnének esni (vagy már várandósak), napi 0,4 mg folsavat kell bevinniük a folátot tartalmazó élelmiszerek fogyasztása mellett. Érdekes módon a folátot a szervezet a legjobban kiegészítő formájában szívja fel. A folsav azonban nem csak a kismamák számára fontos, hiszen hozzájárul a lelki egészséghez és a boldogsághoz – a folsavhiány, illetve a folsavfelszívódási zavarok nagyban hozzájárulhatnak a depresszióhoz. Az átlagos adagja felnőtteknek 0,2 mg. Hiányra utalhat, ha fáradtságot, gyakori hasmenést tapasztalunk.

Ezt fogyasszuk: Válasszunk folsavval dúsított gabonaféléket, babot, földimogyorót, napraforgómagot, teljes kiőrlésű gabonát, tojássárgáját és sötét levelű zöldségeket.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete