Sztárok

Tilla: „Jobb, ha nem  borzasztom el az embereket a hangommal”

Izgalmas ősz vár Tillára, hiszen a napokban elstartol a Sztárban Sztár új évada. A műsorvezető a nyaráról, az énekhangjáról és a családjáról is mesélt nekünk!
magyar sztárok rivalda sztárok tilla Tv2

Már a Sztárban Sztár kulisszái mögött tölti a mindennapjait, és örömmel meséli, hogy szerinte az idei széria az énekesek képességeit illetően és látványvilágában is hihetetlen meglepetéseket tartogat. Mint mondja, olyannyira élvezi ezt a feladatot, hogy néha nem tudja megállni, és táncra perdül munka közben.

„Remegett a térdem a feladattól”

„Olykor irigyen figyelem az énekeseket, mert hatalmas buli lehet egy-egy világhírű előadó bőrébe belebújni, de olyankor mindig eszembe jut: jobb, ha nem borzasztom el az embereket a hangommal. Életemben nem sokszor fordult elő, hogy nyilvánosan kellett dalra fakadnom, épp ebben a produkcióban is énekeltem egy részletet az Igazából szerelem című film egyik betétdalából, és elmondani nem tudom, hogy remegett a térdem a feladattól! Én azt mondom, mindenki maradjon annál, amihez a legjobban ért.”

Igen ám, csakhogy Tilla esetében egyre nehezebb meghatározni, mihez is ért a legjobban, hiszen műsorvezetői és riporteri sikerei mellett forgatókönyvíróként és rendezőként már több filmet is maga mögött tudhat. Legutóbb a Tiszta szívvel kapcsán lehetett róla nagyon sokat hallani: a mozgássérült fiúról és barátairól szóló mozi számos filmes díjat elnyert. Tilla azóta is folyamatosan dolgozik az újabb ötletein, és alig várja, hogy ismét forgathasson. „A Tiszta szívvel forgatása már nagyon izgatta a gyerekeimet, a két nagyobbik fiam szerintem a következő produkcióban szeretne akár dolgozni is – meséli. – Nagyon érdekli őket a filmezés, telefonnal ők is szoktak kis történeteket csinálni, ezeket imádom! Örülök, hogy az ő szemüket is kinyithattam erre a világra, talán ez lesz a jövőjük, de ezt még korai volna megmondani.”

Tilla most még nem árul el részleteket arról, milyen film forgatókönyvén dolgozik, ám azt elmondja, a bonyolult, összetett karakterek, a különleges, feszült élethelyzetben lévő emberek, a társadalmi rendből kilógók foglalkoztatják őt a legjobban.

„New York a kikapcsolódás fellegvára”

Tilla azt meséli, a nyáron sikerült teljesen feltöltődnie. Rögtön, ahogy véget ért az iskola és kirobbant a nyári szünet, feleségével, Krisztinával, és három fiukkal, Simonnal, Félixszel és Andorral nekivágtak a tengerentúlnak. „Két hétre elutaztunk New Yorkba, csodálatos volt – meséli. – Rengeteg új élményt szereztünk, imádjuk az ottani hangulatot, számunkra az a nyüzsgő sokszínűség igazi kikapcsolódás. Aztán hazatérve nem sokkal később célba vettük a Balaton déli partját, és Zamárdiban lógattuk a lábunkat. Igazi lassú, kártyázós, pingpongozós, beszélgetős napok voltak, így nem csoda, hogy most energiával és új ötletekkel vághatok neki az ősznek. A televíziózás mellett írok is, mindig az aktuális forgatókönyvet, de nem vagyok az a fajta alkotó családapa, aki összecsomagol, és egy vidéki házba költözik egyedül, csak hogy dolgozni tudjon. Viszont ennek köszönhetően a fiaim remekül parodizálnak és röhögnek rajtam, hogy szoktam hőzöngeni, amikor éppen nagyon írok, otthon meg nem áll meg az élet, hanem a megszokott temperamentummal folyik tovább.”

„Nagy kihívás elfogadnom az öregedést”

A műsorvezető, ha szóba kerül a felesége, Krisztina, ma is szerelmesen beszél róla. Jóllehet, már több mint húsz éve élnek együtt a legnagyobb harmóniában, mégis ritka alkalom az, amikor együtt lehet látni őket. Legutóbb talán épp a Meglepetéssel tettek kivételt néhány évvel ezelőtt. „A feleségem nem szeret szerepelni, amit én tiszteletben tartok, így csak néhányszor volt velem a tévében vagy újságban – meséli Tilla. – Mára a fiaim is elérték azt a kort, hogy mérlegelnek, ami a szerepléseket illeti, és végül is az én szakmai életem az, ami nyilvánosság előtt zajlik. Tökéletesen érthető, ha ebben nem akarnak részt venni” – vélekedik a műsorvezető, majd hozzáteszi, a lényeg, hogy erős, összetartó családban élnek. Az otthoni közeg inspirálja és fiatalon tartja a lelkét, ahogyan az ország legnagyobb házibulija, a TV2 Sztárban Sztár műsora is. „Ahogy nőnek a gyerekek, én is egyre többet foglalkozom az idő múlásával – vallja Tilla. – Harminc fölött az ember elkezdi valahogy kívülről szemlélni, másokhoz hasonlítgatni önmagát, és többé semmi nem ugyanaz. Hogy ötven fölött mi lesz, azt el sem tudom képzelni!” – búcsúzik a műsorvezető, aki szerint a legfontosabb, hogy életkor ide vagy oda, az örömteli mindennapokra koncentráljunk.

Nem tud nyugton ülni

Tilla elárulta, nyughatatlan természete van, nem bírja az ücsörgést, ezért ő a családjának fő mozgatórugója, aki mellett igazán programban dúsak a mindennapok. „A közös, családi programokat szeretem a legjobban — meséli. — Sokkal jobban bírom, ha megyünk kirándulni, úszni és bringázni, mintha csak otthon ücsörgünk.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete