Sztárok

Mézes Norbert, az X-Faktor versenyzője: „Nem tartom magam csodabogárnak”

Különleges hangjával igencsak meglepte a közönséget Mézes Norbert. A 22 éves fiatalember lenyűgözte a zsűrit — egyöntetűen arra szavaztak, hogy továbbjusson az X-Faktor táborába!
x-faktor mézes norbert

Ezt a fiút mindenki megjegyezte magának! Nem csak a külseje, a hangja is olyan, amilyenre felkapja a fejét az ember. Nem sok ilyen csodabogár szaladgál az országban. „Szokatlan, hogy csodabogárnak tartanak, mert én nem így tekintek magamra. Mindig magas volt a hangom, és ez nekem természetes, még ha másoknak nem is” – mondja Mézes Norbert, miközben arra gondolok, hogy ezekkel az egyedi adottságokkal nem lehet könnyű együtt élni.

Bezárkózotta szobájába

„Az osztálytársaim furának tartottak, bántottak is, de megbocsátottam nekik, nincs bennem harag. Túl kellett lépnem a sérelmeken, hiszen az nem vezet sehová. A szüleimtől, a bátyámtól, a legjobb barátaimtól rengeteg szeretetet kapok, és csak ez számít nekem. A családom véleménye a legfontosabb.” Norbi lelkis és zárkózott gyerek volt, senki sem gondolta róla, hogy közönség előtt akar szerepelni. „Suli után mindig rohantam haza a mozdonyaimhoz. Bezárkóztam a szobámba, és órákig játszottam a terepasztal mellett. Nagyon szeretem a vonatokat, van otthon több modellvasutam is. Mai napig rajongok a gőzmozdonyokért, és gyakran kinézek a budapesti vasúttörténeti parkba is. A vasút iránti szenvedélyem a Thomas, a gőzmozdony című mesefilm hatására kezdődött jó tíz évvel ezelőtt” – árulja el Norbi. A mozdonyok mellett az éneklés volt a másik nagy hobbija, bár erről csak a szűk családja tudott. „Nem vertem nagydobra, hogy szeretek énekelni. Sokáig csak otthon, a négy fal között dalolásztam. Aztán idén januárban jutottam arra az elhatározásra, hogy elmegyek egy énektanárhoz. Ő is biztatott, hogy érdemes képezni a hangomat, így hetente egyszer énekórát vettem tőle. A zsebpénzemből és szülői támogatásból fizettem ki az órákat, és nagyon boldog voltam, hogy már néhány hónap alatt lát-ványosan fejlődtem. A nyár elején már lelkileg is felkészültem arra, hogy kiálljak a közönség elé.”

„Legyőztem a félelmemet”

Norbinak kapóra jött az X-Faktor felhívása, és úgy gondolta, veszíteni valója nincsen, megpróbál bekerülni a tehetségkutató műsorba. „Sosem szerettem a figyelem középpontjában lenni, de egyszer csak valami megváltozott bennem. Egy belső hang azt súgta, most kell megmutatnom magam, le kell győzni a félelmeimet, és tennem kell az álmaimért. Nem tudom a magyarázatát, hogy miért épp 22 éves koromban jött el ez a pillanat, de örülök, hogy összeszedtem a bátorságom.” Norbi azt mondja, jó lenne, ha Radics Gigi vagy ByeAlex csapatába tartozhatna, de a másik két mentortól is sokat tanulhatna. „A lányokkal mindig könnyen megérttettem magam, szerintem Gigivel nagyon jól menne a közös munka. Fiúk közül pedig Alexben látom leginkább, hogy nyitott és elfogadó az olyan emberekre, mint amilyen én is vagyok” – véli a magas hangú fiatalember. Norbi a tévéműsor kedvéért félbehagyta a tanulmányait. Az érettségi után egy pénzügyi és számviteli iskolában tanult, de úgy érzi, igazából nincs ott semmi keresnivalója. „A gimi után tovább akartam tanulni, de annyira nem tudtam, hogy merre induljak el, hogy ez a pénzügyi képzés jutott csak az eszembe. Menet közben aztán rájöttem, hogy a merev irodai környezet nem az én világom, és a számviteli törvények sem érdekelnek. Egyelőre félbehagytam az iskolát, inkább az éneklésre koncentrálok.” Norbi édesapja a szentendrei HÉV-nél dolgozik, édesanyja egy nonprofit szervezetnél könyvelői munkát végez. „A családomban nincsenek művészek, így nem is tudom, kitől örökölhettem a művészi vénát, a színpad iránti rajongást. Nem titok, hogy szeretnék népszerű énekes lenni, és minél több saját dalt bemutatni a közönségnek.”

A hosszú haját nem hagyja levágatni

Norbi azt meséli, kész tanulni a mentoroktól, de a külsejéhez ragaszkodik. „Tudom, hogy nem vagyok trendi srác, de szeretem, hogy hosszú a hajam, és nem szívesen válnék meg tőle.” Romantikus alkatúnak tartja magát, és alig várja, hogy legalább egyszer ő is átélje a szerelmet. „Szeretem a lassú, lírai számokat, mivel egyébként is mély érzésű vagyok. Sajnos még sosem voltam szerelmes, de remélem, ezt az érzést is mihamarabb megismerhetem. Akkor lennék igazán boldog, ha öt éven belül énekesként ismernék a nevem, és ha lenne egy társam, aki szereti a hangomat, a hosszú hajamat, és így fogadna el engem.”

Bátyja a lelki támasza

Norbinak van egy öt évvel idősebb testvére, Laci. „Én még a szüleimmel lakom Szentendrén, a bátyám már nem él velünk, de nagyon jó a kapcsolatunk. Laci pont az ellentétem: nagyon vagány, férfias, határozott. Felnézek rá, mert ő igazán jó testvér. Elfogadta, hogy nem vagyunk egyformák, mindenben támogat, és lelkileg is segít” — meséli Norbi.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete