Sztárok

Horváth Tamás: „Andi mellett lettem erős férfi”

Horváth Tomi és felesége története korántsem mindennapi. Életük mélypontján szerettek egymásba, és mindent a nulláról, együtt építettek fel. Küzdelmeikről őszintén meséltek nekünk.
sztárvilág, horváth tamás, magyar sztár, szerelem

Adott volt egy televíziós tehetségkutatóból frissen kiesett, a felszínen kissé öntelt és harsány, ám a lelke mélyén érzékeny és összetört 20 éves fiatalember, aki akkoriban veszítette el az édesanyját. És adott volt egy kívülről csodálatos körülmények között élő, 28 éves, párkapcsolatban élő nő, egy kisgyermekes édesanya, aki azonban a lelke mélyén régóta boldogtalan. Egymásba szerettek, és dacára annak, hogy a teljes kisvárosi környezet bolondnak nézte őket, mindent feltettek egy lapra, elhatározták, hogy akkor is együtt lesznek, és összeköltöznek. Így indult Horváth Tomi és felesége, Andi kapcsolata.

Barátságból szerelem

„Andi sokáig bevehetetlen várnak tűnt, de édesanyám halála után ösztönösen megérezte, hogy valami nagy baj van, mert a máskor harsány, szórakoztató srác most összezuhanva ül egymagában a kávézóban – meséli Tomi. – Andi akkor leült mellém, és kiöntöttem neki a szívemet. Már akkor is úgy tudott hallgatni, megérteni, ahogyan senki más. Akkoriban még mindketten kapcsolatban éltünk, és ez az egész barátságnak indult, szinte észrevétlenül alakult át szerelemmé.” Aztán fél évvel később, amikor már szó szerint minden gondolatuk egymás körül forgott, lebuktak egy sms-üzenettel, ami elindította a lavinát. „Gyorsan döntöttem – mondja Andi. – Elköltöztem a jómódú közegből a pici fiunkkal, a teljes bizonytalanságba. Az akkori párommal már rég elhidegültünk egymástól, külön szobába is aludtunk, és a Tomi iránt érzett szerelem ráébresztett, hogy mindegy, mit gondol a külvilág, lépnem kell. Pár hónapig kettecskén éltünk a kisfiammal a nagyszüleimtől örökölt lakásomban, hagytunk időt arra, hogy Tomival összeszokjanak. Szerencsére nagyon hamar megszerették egymást.” A kezdet nem volt könnyű: akkoriban sem Tamásnak, sem Andinak nem volt számottevő jövedelme, és bizony örömünnep volt, ha a korábbi megasztáros és Csillag Születik-es szereplései miatt Tominak bejött egy-egy fellépés, ami átmenetileg megoldotta a gondokat. „Komoly anyagi nehézségek között éltünk, mégis nagyon boldogok voltunk ,és hittünk abban, hogy hamarosan sokkal jobb lesz. Elhatároztuk, hogy együtt fogjuk a zenei karrieremet felépíteni” – emlékszik a kezdetekre Tomi.

„Feleségem öntött belém bizalmat”

Tomi írta és hangszerelte, majd felénekelte a dalait, lelkesen forgatták együtt szinte nulla költségvetésből a videoklipeket, amelyeket aztán feltöltöttek a YouTube-ra. Andi komoly fantáziát látott a világhálón való megjelenésben, és folyamatosan biztatta Tomit, hogy ez a jó út a kellő ismertség elérésére. „Tominak akkoriban még csak a felszínen volt önbizalma – meséli Andi. – Lehet, hogy első ránézésre beképzelt volt és szórakoztató, ám a viselkedésével csak a kishitűségét, a csalódottságát és a félelmeit palástolta. Segítettem neki, hogy szembenézzen a gondjaival, merjen önazonos lenni, és szó szerint napról napra kanalaztam belé az önbizalmat, ami azért ahogy nőtt az online rajongótábora, egyre jobb állapotba került.” „Nagyon boldog voltam, amikor először megtörtént, hogy már nem a tehetségkutatók miatt, hanem a YouTube-csatornám és ezzel együtt a saját dalaim népszerűsége miatt hívtak fellépni különböző klubokba – meséli Tomi. – Andi mindenhová elkísért, és ahogy telt az idő, észrevétlenül a menedzseremmé vált. Mai napig ő szervezi a fellépéseimet, és a legtöbb helyre velem is tart, ahogyan a kisfiunk, Dávidka is. Ő is a csapat része! Az első perctől úgy szeretem, mintha csak a sajátom volna, annak idején egy pillanatra sem ijedtem meg attól, hogy Andival együtt gyereket is kapok. Úgy voltam vele, hogy ez így egy komplett csomag” – mosolyog a zenész, és magához öleli a feleségét.

A szerelem mindent legyőz

Tamás számára hihetetlen, hogy bejutott a Sztárban sztár döntőjébe, annak idején már a TV2 felkérését is álomszerűnek találta, Andi azonban azonnal érezte, hogy ebből valami nagyon jó dolog fog kisülni. „Amikor Tomit felhívták a műsorkészítők, hogy lenne ez a lehetőség, kért egy nap gondolkodási időt, mert bekapcsoltak a félelmei, hogy esetleg ő kevés ehhez, és nem tudja megcsinálni – meséli Andi. – Ezt követően 24 órán át érveltem azzal kapcsolatban, hogy mondjuk le az összes őszi bulit, és vállalja el a Sztárban sztárt, mert ez elképesztően jó lehetőség arra, hogy szakmailag fejlődjön, és még szélesebb körben megismerje a közönség. Ráadásul az előérzetem azt súgta, hogy benne leszünk a fináléban. Azt mondtam neki: menj el Tomi, mert meg fogod nyerni!” „Elképesztően hálás vagyok a feleségemnek a rengeteg lelki támogatásért, nélküle egész biztos, hogy nem tartanék itt. Andi mellett lettem erős férfi – mondja Tomi. – Amikor egymásba szerettünk, az egész világ ellenünk volt, az egyetlen, aki támogatta a kapcsolatunkat, nem volt más, mint a kisfiunk, Dávid. Most, hogy itt állunk, egymás kezét szorongatva, a Sztárban sztár véghajrájában, és nagyon boldogan, mert úgy érezzük, mi már nyertünk, képes vagyok hinni abban, hogy az igaz szerelem felemel, és minden akadályt legyőz.”

Vásárlásnál szerepet cserélnek

Andi és Tomi nevetve mesélik, hogy ruhavásárlásnál szerepet szoktak cserélni. „Nálunkebből a szempontból én vagyok a nő és Andi a férfi — mondja Tomi. — Imádok öltözködni, rengeteg cipőm, táskám és napszemüvegem is van, jóval több, mint a feleségemnek. Gyakori, hogy Andi unatkozva várakozik a próbafülke előtt, amikor én még mindig önfeledten veszem magamra egyik holmit a másik után.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete