Sztárok

Bényi Ildikó: Meglepett, hogy tévés akar lenni a lányom

Az Önök kérték! csinos műsorvezetője számára az a fontos, hogy Fanni megtalálja azt a munkát, amit szívvel-lélekkel végez. És úgy tűnik, ez most sikerült!

Ezekben a hetekben van napirenden a 24 éves Fanni költözése.

– Nagyon erős közöttünk a kötelék, de Fanni már önálló életet szeretne. Egy picit fáj erre gondolni, így azzal nyugtatom magam, ez az élet rendje. Én 18 éves voltam, amikor az egyetem miatt eljöttem otthonról, és kollégista lettem, tehát még szerencsés is vagyok, hogy néhány évvel tovább élvezhettem a lányom társaságát. Tudom, hogy a költözéssel nem veszítem el, napi kapcsolatban maradunk – mondja az édesanya.

A családi összetartás nagyon fontos Ildikó számára. Hernádvécsén élő 82 éves édesapját legutóbb pünkösdkor látogatta meg, de nem pihenni ment, hanem segíteni a házimunkákban.

– Édesanyám hét évvel ezelőtt elhunyt, apukám azóta egyedül él. Szellemileg és fizikálisan is friss, életerős ember, ám vannak dolgok, amikhez egy nő jobban ért. Kicsit messze, 240 kilométerre lakik tőlünk, de a szívem nagyon gyakran hazahúz.

A családfő gabonatermesztéssel foglalkozik. Ildikó is aranykalászos gazda.

– A családi gazdaság részei vagyunk mi is, kötelességemnek éreztem, hogy elvégezzem a tanfolyamot.

Bár a műsorvezető vidéki környezetben nőtt fel, kislány kora óta arról álmodozott, hogy a tévében fog szerepelni.

– Csodáltam Kudlik Júliát, Takács Marikát és Tamási Esztert. Nagy boldogság volt, amikor 25 évvel ezelőtt megkaptam a kívánságműsort, az Önök kérték!-et, amit korábban Tamási Eszter vezetett.

Fanni nem készült ennyire tudatosan a televíziós pályára.

– A lányom zárkózott volt, nem szeretett szerepelni, de a fülemben cseng az a mondat, amit egyszer a tanító nénije mondott nekem: ’Fogsz te még meglepődni!’.

Tótfalusi Fanni nemzetközi gazdálkodást tanult alapképzésen és marketing mesterdiplomát szerzett, ám élete nagy fordulatot vett, amikor jelentkezett a Petőfi TV gyakornoki programjába.

– Sokan azt gondolják, hogy én protezsáltam be a lányomat, de ez nem így van! Nagyon meglepett, hogy szerkesztőriporter szeretne lenni. Volt egy kiváló mentora, Nagyistók Tibor, tőle tanulta a televíziós szakma alapjait. Fanni jelenleg az M2 Petőfi TV műsoraiban dolgozik.

Ildikó imádja a munkáját.

– A mai napig rengetegen írnak nekem levelet. Boldogsággal tölt el, ha valaki kívánsága teljesül a műsoromban. Persze szeretném, ha a lányom is annyi szeretetet kapna az emberektől, mint én.

ÖNKÉNTES VÉRADÁSRA BUZDÍT

Ildikó hosszú évek óta toborozza az embereket.

– Fontosnak tartom a segítségnek ezt a formáját. Annak idején az édesanyám is véradásszervező volt a munkahelyén, a helyi termelőszövetkezetnél, és én ugyanezt csinálom az MTVA-nál. Édesapám pedig sokszoros véradó volt. Már a lányom is az, így a családunkban három generációra nyúlik vissza az önkéntesség.

Kiemelt kép: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete