Sztárok

Élete utolsó napján is másoknak akart segíteni Olivia Newton-John

Az énekes-színésznő 73 éves korában hunyt el.

Megdöbbentette a világot a­ ­Grease című film bájos főszereplőjének, Olivia ­Newton-Johnnak váratlan halála. A 73 éves színésznő három évtizeden át küzdött a rákkal, de a családján kívül senki nem tudott arról, hogy az utóbbi heteket már végstádiumban töltötte. Otthonában hunyt el szerető férje és lánya karjaiban.

A Sandyt alakító mindig mosolygós sztár egyféle kihívásnak fogta fel a betegségét, és úgy gondolta, összességében boldog életet élt. Több nemes ügy mellett kiállt, szívesen jótékonykodott és gyakran hívta fel a figyelmet a mellrák megelőzésére. Ennek apropóján Budapesten is járt 2010-ben.

Olivia utolsó kívánsága az volt, hogy a rajongói ne virágot küldjenek a temetésére, hanem pénzt adományozzanak az alapítványának, amely növényi alapú gyógyszerekkel és a rák holisztikus kezelésével kapcsolatos kutatásokat finanszíroz. Régi kollegája, filmbeli szerelme, John Travolta is megható sorokkal búcsúzott tőle:

„Legdrágább Oliviám, sokkal jobbá tetted mindannyiunk életét. A hatásod hihetetlen volt. Annyira szeretlek. Találkozni fogunk az úton, és újra mind együtt leszünk.”

Kiemelt kép: GettyImages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete