Lélek Sztárok

Pikáns vádak érték Oroszlán Szonját és Szabó Győzőt: „Sosem volt köztünk szerelmi vagy szexuális kapcsolat”

Sok víz lefolyt azóta a Dunán, hogy először találkoztak egymással. Az ikonikus páros most újra együtt szerepel a Brigi és Brúnó című szituációs komédiában.

Győzőnek őszül a szakálla, Szonjának hosszabb a haja. Első ránézésre ennyit változtak az elmúlt húsz év alatt. „Hosszú utat tettünk meg 2002 óta, amikor Brigi és Brúnó karakterét először kezdtük játszani a televízióban. Most jóval érettebben álltunk azokhoz a párkapcsolati és magánéleti témákhoz, amiket az új jelenetekben feldolgoztunk. Mindketten sok mindenen mentünk keresztül a két évtized során” – kezdi Szonja. Többek között a színésznő férjhez ment, majd elvált, megjárta Amerikát, majd visszajött Magyarországra, Győzőnek pedig akkoriban csak egy kislánya volt, azóta már a második házasságában él, és háromgyerekes édesapa.

Akkor ti most együtt vagytok?

„A főiskolán találkoztunk először, de csak később, a Valami Amerikában játszottunk együtt. A Brigi és Brúnó elődjét, a Szeret, nem szeret szitkomot már barátként forgattuk le a kétezres évek elején. Szonja az egyetlen lánybarátnőm – árulja el Győző. – Számomra is hihetetlen, hogy létezik férfi és nő között barátság, de mi vagyunk a példa arra, hogy van ilyen. Sosem volt köztünk szerelmi vagy szexuális kapcsolat, pedig a tévésorozat idején még a közvetlen környezetem is azt hitte, hogy a privát életünkben összetartozunk. Többször rákérdeztek: akkor ti most együtt vagytok?” „Ez számtalan esetben velem is előfordult – veszi át a szót Szonja. – Az emberek azt hitték, hogy Győző a férjem, és rajtam keresztül próbáltak üzenni neki. Eleinte még magyarázkodtam, hogy ez csak egy tévésorozat, nem a valóság, de később már beletörődtem, és azt mondtam, persze, átadom az üzenetet. Megszoktuk, hogy házaspárnak gondolnak minket, és jót nevetünk az egészen.”

Szereti a humoros férfiakat

Győző azért is kedveli Szonját, mert vagány, bevállalós nőnek tartja. „A gyerekkoromat az unokabátyáimmal töltöttem, kiképzést kaptam a fiús dolgokból, ami a felnőtt életemre is hatással van. Könnyedén szót értek a pasikkal, a laza humorukra is nagyon vevő vagyok. Miközben a Brigi és Brúnó jeleneteit forgattuk, arra gondoltam, hogy mi szinte semmit nem változtunk. Győző most is szorgalmas, profi és maximalista színész, és a felvételek szünetében ugyanolyan sokat nevettünk, ugrattuk egymást, mint fiatalabb korunkban. Számomra a humorosság az egyik legvonzóbb tulajdonság.”

Bár a színésznő úgy véli, semmit nem változtak, én úgy látom, hogy mostanra sokkal inkább önazonosak. Átmentek olyan élethelyzeteken, melyek erősítették a személyiségfejlődésüket. Győző megszabadult a súlyos drogfüggőségétől, Szonja időközben kitanult egy másik szakmát, lóterapeuta lett, és ügyesen egyensúlyoz az imádott két munkája, a színészet és a lovakkal való foglalkozás között. „Most nagyon élvezem az életemet. Olyan dolgokat csinálok, amik lelkileg feltöltenek. Szinte mindennap kimegyek a lovardába, de közben megtalálnak olyan klassz színészi feladatok, mint ez a szitkom” – mondja Szonja.

Győző is célba ért. 52 évesen az ország egyik legfoglalkoztatottabb férfi színésze, miközben a házassága Rezes Judittal legendásan jó. Együtt nevelik a közös fiaikat, a 12 éves Misit és a 3 éves Gáspárt. „Igyekszem jó apuka lenni, bár valójában nincs olyan, hogy jó apuka vagy rossz apuka. Aki nem tud annyi időt tölteni a gyerekeivel, mint amennyit szeretne, az sem rossz apa, csak nagyon elfoglalt. Attól, hogy én a munkámra koncentrálok, nem leszek rossz apa. Nem vagyok szigorú, én a beszélgetésben hiszek. Szeretettel, közvetlenséggel, barátsággal fordulok a gyerekeimhez.”

Egyikük motoron, másikuk lóháton

Szonja elárulja, hogy Győzőnek van egy olyan képessége, amit nagyon irigyel: két átállás között bárhol, bármikor el tud aludni. „Ráadásul egy perc alatt álomba merül, akár egy kényelmetlen deszkán is. Ezt a tulajdonságát is már vagy húsz éve ismerem.” Gyakorlatilag csak egy dologban nem egyeznek. Győző imád motorozni, szinte mindenhová úgy megy, a színésznőt azonban nem sikerült rávennie, hogy motorra üljön. „Kiesik a komfortzónámból, én inkább lovagolok a saját gyönyörű, 25 éves lovamon, Danin. Neki köszönhetően kerültem közel a lovakhoz, és tanultam ki ezt a csodálatos lóterapeuta szakmát. Nekem elég egy lóerő, nem vágyom nagyobb sebességre!” – nevet Szonja.

Vág az agyuk, mint a borotva

A Brigi és Brúnó jeleneteiben többnyire ketten láthatók, ami jó sok szereptanulással járt. „Eleinte rettegtem attól, hogyan tanuljuk meg időre a töméntelen mennyiségű szöveget. De szerencsére megmaradt az a tulajdonságunk, hogy nagyon gyorsan memorizálunk. Gördülékeny volt a közös munka” – mondja Szonja. A végeredmény pedig október 17-től, hétköznap esténként látható a VIASAT3 csatornán.

Képek: Viasat3, saját

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete