Lélek Sztárok

Tóth Angelika, a Keresztanyu sztárja: „Szinte egyszerre szültem két babát”

Kétszer élte át a szülés izgalmát. Hogy lehetséges ez? A Keresztanyu színésznője azon szerencsések közé tartozik, aki a valóságban és a televíziós sorozatban is világra hozta gyermekét.

Élete legszebb napja július 27-e. Ekkor született meg Angelika kislánya, Sára. „A férjemmel nagyon készültünk, mindent elterveztünk előre, ehhez képest a kisasszony természetes úton, villámgyorsasággal, a kiírt időpontnál öt nappal korábban jött a világra. Mire észbe kaptunk, szinte már a mellkasomon feküdt. Rövid és intenzív szülés volt” – meséli az édesanya, aki nagyon hálás a férjének, amiért a szülőszobában is mellette állt. „Érzelmileg sokat jelentett az apás szülés. Amikor fájásom volt, Tibi fogta, simogatta a kezemet, amikor szomjas és éhes voltam, vizet és csokit hozott. A köldökzsinórt is a férjem vágta el, így az első pillanattól átéltük az összetartozást. Most már hárman vagyunk egy család.”

Ringatóra járnak

A három hónapos csecsemő szépen fejlődik, már megduplázta a születési súlyát. „Jó étvágyú, két-három óraként eszik, éjszaka is kétszer. Hála istennek, van elegendő anyatejem, jó lenne, ha akár egyéves koráig tudnám ily módon táplálni.” Az édesanya már közösségbe is viszi a picit. „Baba-mama jógára és csoportos ringató foglalkozásra járunk. Sári ez utóbbit különösen szereti, mert találkozik kisbabákkal, átéli a közös játék és éneklés örömét. Nagyon érdeklődő és szociális. Nincs okom panaszra.”

Szerencsére Angelikát nem gyötri szülés utáni depresszió. Amíg a férje napközben dolgozik, kettesben töltik az időt. „Amikor Sárit hazahoztuk a kórházból, akkor volt egy kicsit nehezebb. Azt terveztük, hogy az édesanyám Nagyszénásról felutazik néhány napra hozzánk, de sajnos megfertőződött a koronavírussal, az anyósom pedig eltörte a kezét, így a nagymamák segítsége nélkül kellett megoldanunk az első időszakot. Le a kalappal a férjem előtt! Szabadságot vett ki, és minden feladatot maximálisan elvégzett: mosott, főzött, takarított, elment a boltba vásárolni.”

A barátnőivel babakocsizik

A színésznő terhességét az RTL-en hétköznap esténként látható Keresztanyu sorozatba is beleszőtték. A történet szerint Laura, a pultos világra hozza a gyermekét. A tévénézők ezt a jelenetet épp a napokban láthatták.

„Szinte egyszerre szültem a két babát, a sajátomat és a sorozatbelit – mondja nevetve. – Bár azt az epizódot, amiben a szülés van, a nyár elején forgattuk, amikor 34 hetes terhes voltam. Színésznőként igazi kihívásnak éreztem jól megoldani a feladatot, mivel mentálisan fel kellett készülnöm rá. Egyfelől bele kellett élnem magam a szituációba, másrészről nem lehetett annyira átélnem a vajúdást, hogy esetleg beindítsa nálam az igazi szülést.” A sorozatban Laura kisfiút hozott a világra. Az újszülött, Anti pedig egy két hónapos baba. „Néhány epizódban még látható leszek a sorozatbeli kisfiammal. Nincs arról szó, hogy Antit a későbbiekben a saját lányomra cseréljük ki.”

Angelika egyelőre nem forgat és nem játszik színházban. Nem titkolja, hiányzik neki a Madách Színház, ahol olyan sikerdarabokban volt látható, mint a Mamma Mia!, a Meseautó és a Liliomfi. „Szerintem Sári egyéves koráig itthon leszek, mert szeretném, hogy szoros kötelék alakuljon ki közöttünk. Szerencsére a felnőtt társaságot sem kell nélkülöznöm. A barátnőim többsége előttem szült, így mi, babakocsis anyukák gyakran megyünk együtt a játszótérre.”

A férje segíti mindenben

A 31 éves édesanyának abban is szerencséje van, hogy nem kell a terhesség utáni súlyával foglalkoznia. „A várandósságom alatt csupán tíz kilót híztam, amit mostanra leadtam. Frissnek, fittnek érzem magam. A férjem is csodálkozik, hogy milyen jól bírom az itthoni fizikai munkákat.” A színésznő párja is nagyon boldog, hogy átélheti az apaságot. Kilenc év együttlét után mindketten vágytak a közös gyerekre. „A férjem mindig siet haza a munkahelyéről, hogy minél több időt legyünk együtt. Nagyon gyorsan megtanulta fürdetni, pelenkázni és büfiztetni a lányunkat. Tibinek szinte már én szoktam könyörögni, hogy menjen el edzésre, vagy a barátaival focimeccsre, mert neki is kell a kikapcsolódás. Erre ő mindig azt válaszolja, hogy nem akarja elszalasztani az apa-lánya közös időt. Tényleg igaz, hogy amikor az ember szülővé válik, a gyereke lesz a legfontosabb, minden más háttérbe szorul.”

Nem volt fogadott orvosa

Sári az Üllői úti SOTE Klinikán, állami kórházban jött világra. „Az új törvény szerint csak magánkórházban választhatsz orvost, állami intézményben erre nincs lehetőség, így annál az orvosnál szültem, aki aznap ügyeletben volt. Öt napot töltöttünk bent, és csak elismerően tudok nyilatkozni a körülményekről. Az egészségügyi dolgozók a legjobb tudásuk szerint végezték a munkájukat” – mondja a kismama.

Képek: Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete