Lélek Sztárok

Gyermekmentő professzorként tér vissza a vászonra Lukáts Andor: 80 évesen is forgat a színész

Az idén 80 esztendős Kossuth-díjas színész, Lukáts Andor szinte már állandó partnere az új hazai filmes generációnak.

Lukáts Andor nyitottságának, kíváncsiságnak köszönhetően az elmúlt években számos fiatal rendezővel dolgozott együtt. Hatalmas lelkesedéssel játszott többek közt a külföldön is sikert aratott Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre és az Akik maradtak című filmekben.

Hartai Petra és Vilmányi Benett

A sorozat idén sem szakad meg, mert legutóbb Szabó Mátyás rendező első játékfilmjében, a most nyáron mozikba kerülő Látom, amit látszban kapott fontos szerepet.

Petra és Benett

Lukáts Andor a két magányos, zárkózott fiatal kapcsolatát kibontó történetben a gyermekmentő vállalkozást vezető, szigorú és rejtélyes múltú Fellegi professzort alakítja. Az idős, vak szakember féltőn óvja, terelgeti a különleges képességekkel rendelkező pártfogoltját, a húszas évei végén járó Ábelt, aki, ha becsukott szemmel szubjektálni kezd az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni és így segít őket megtalálni. A fiúnak a munkája körül forog az élete, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg.

Nagy Mari, Lukáts Andor és Vilmányi Benett

A professzor kényszerű távolléte alatt viszont hibát vét. Rácsatlakozik az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé vált Vera látására, akinek a szemén keresztül kezdi másként szemlélni a világot. A két sebzett fiatal közt különös vonzalom támad. Szerelmesek lesznek egymásba, aminek a következményeivel viszont egyikük sincs tisztában…

Lukáts Andor és Vilmányi Benett

A filmben Lukáts Andor mellett a két fiatal, egymáshoz közel kerülő főhőst Vilmányi Benett és Hartai Petra alakítja, míg a további szerepekben Nagy Mari és Lestyán Attila lép színre. A Látom, amit látsz premierjét június 8-án Veszprémben, a Magyar Mozgókép Fesztiválon tartják meg. A hazai mozikban pedig június 22-től tűzik műsorra a filmet, ami a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg.

Fotó: Filmsquad / Szilágyi Lenke

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete