Lélek Sztárok

Tizenhat éve szereti, de nem veszi el gyermekei édesanyját Rákóczi Feri – ez az oka

Feri és szerelme, Vajda Judith fejében rendszeresen megfordul a házasság gondolata, mégsem készülnek a nagy napra.

„Ahogy megszületett az első gyerekünk, eldöntöttük, mi nem akarunk az a pár lenni, akik a nő-férfi kapcsolatból átcsúsznak az anya-apaszerepbe – árulja el Rákóczi Feri. – Nyilvánvaló volt, hogy megőrizzük magunkban azt a lányt és fiút, akik valaha szerelmesek voltak egymásba. Időről időre csinálunk programokat a gyerekek nélkül. A hétköznapi figyelmesség, kedvesség is nagyon fontos, ha ez mind elmúlik, nem fontos a másik, a közös pillanatok, élmények, nincs mese, tessék elválni! Ebben radikális vagyok. Az mindig jó mérce, ha az első randira gondolunk. Hogy abba mennyi energiát fektettünk. Tele voltunk izgalommal: mit vegyünk fel, hova vigyük, milyen parfümöt fújjunk, mit mondjunk, mit kérdezzünk, lesz-e végre szex…? Ha a párok ennek a kezdeti energiának a tizedét megőriznék, nem lenne annyi válás. Mert levadászni a szerelmet egy dolog, megtartani azonban kőkemény munka, amit ráadásul nem szabad munkának felfogni” – vélekedik nevetve a rádiós. Párja, Judith szerint az is fontos, hogy a kapcsolatban mindkét fél megőrizhesse önmagát.

„Rólunk az az általános vélekedés, hogy szabadelvű, megengedő pár vagyunk. Szerintem a megengedő itt rossz szó, hiszen a társam – attól még, hogy kapcsolatban élünk – szabad ember, ki vagyok én, hogy korlátozzam? Nagyon jól érezzük magunkat együtt, de időnként Feri elmegy néhány napra a fiunkkal vagy a barátaival, én is szoktam csajos napokat tartani a lányunkkal vagy a barátnőimmel, aztán amikor újra találkozunk, van mit mesélnünk egymásnak. Jó megélni, hogy ennyi közös év után is tudunk hiányozni egymásnak.”

Esküvőre még mindig nem akarnak költeni

„Van egy mondásom: a nő a kapcsolat kezdetén abban reménykedik, ő majd megváltoztatja a férfit, a férfi pedig abban, hogy a nő mindig ilyen marad – mondja Feri. – Ez általában nem működik, viszont az nagyon jó, ha együtt tudunk fejlődni. Meghagyni azt, amit annak idején megszerettünk a másikban, és a kapcsolat fejlődése által jobb emberré válni. Én például tavaly ősszel kitaláltam, hogy motorozni fogok. Azóta megszereztem a jogsit. Judith ugyan röhögött egyet azon, hogy úgy látszik, kapuzárási pánikom van, aztán mondta, hogy persze, még mindig jobb, ha egy motorra ülök rá, és nem egy másik nőre. Egyetlen kikötése volt: semmiképp ne együléses motort hozzak haza, mert időnként ő is szeretne velem tartani. Ebbe a kompromisszumba bele tudtam menni.”

Judith korábban sokat motorozott, bízik Feriben, és éppen a minap ült fel gyermekei apja mögé az első közös körre. Aki nem a férje – ugyan sok éve eljegyezték egymást, de a nagy nap még mindig várat magára. „Rendszerint mások esküvőjén szoktunk jókat bulizni – meséli Feri. – Olyankor mindig eljátszunk a gondolattal, a mi esküvőnk így lenne, vagy úgy lenne, aztán rájövünk, hogy a pénzt, amit erre áldoznánk, inkább egy újabb utazásra költjük, ami lelkileg is tölt bennünket.”

fotó: Rózsa Erika

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete