Lélek Sztárok

Felesége halála után új társat talált Leblanc Győző: „Eleinte megfordult a fejemben, hogy túl fiatal partner hozzám”

Imádott felesége, Tóth Éva fájdalmas elvesztése után muszáj volt új életet kezdenie. Nemrég egy ausztrál turnét is bevállalt, ahonnan megerősödve tért haza.

Két és fél hónapot töltött Ausztráliában Leblanc Győző, aki utoljára imádott feleségével, Tóth Évával járt a kontinensen. Győző félt, hogy régi, fájdalmas sebeket fog feltépni az utazás, de végül minden remekül alakult, új emberkért tért haza. Leblanc Győzőt és új színpadi partnerét, Szeredy Krisztinát nagy szeretettel fogadták az Ausztráliába kivándorolt magyarok. Több nagyvárosban koncerteztek, és a Magyar Fesztiválon is nagy sikerű műsort adtak.

„Hazafias dalokat, világslágereket, magyar nótákat és operetteket énekeltünk. A tenyerén hordozott minket a közönség. Én még ennyi szeretetet sosem kaptam, ölelgettek, puszilgattak az emberek. Kriszti olyan sugárzó egyéniség, hogy nem létezhet olyan, hogy a közönséget ne nyerné meg magának. Ha kell, az asztal tetejére is felpattan, és ott ropja a csárdást. Minden előadásunk után vastapsot kaptunk, ami egy olyan bohóclelkű ember számára, mint amilyen én vagyok, óriási öröm.” Jóllehet Krisztina három évtizeddel fiatalabb Győzőnél, a színpadon ez a korkülönbség eltűnik köztük.

„Eleinte megfordult a fejemben, hogy túl fiatal partner hozzám, de nagyon tudtunk együtt létezni a fellépéseken. Krisztina szép arcú, kedves nő. Jól mutattunk együtt. De kérem, ezt ne értsék félre, csak a színpadon voltunk ragyogó partnerei egymásnak, az én szívemben még Évike él! Azt hiszem, ha a néhai feleségem látta volna a produkciónkat, elégedetten dicsér meg minket. Egyébként Évike jól ismerte Krisztinát, mert korábban szerepelt a színházi előadásainkban. Meg is jegyeztem, hogy ilyen kiválóan képzett operettprimadonnát rég hallottam.”

Az előadóművész a 76. születésnapját is Ausztráliában töltötte. „Barátaim, ismerőseim köszöntöttek fel. Kenguruhúst sütöttünk a kertben, kedélyesen beszélgettünk. A feleségem elvesztése óta először tudtam önfeledten nevetni, olyan jó hangulatban telt az este. Úgy érzem, más emberként jöttem haza. Túljutottam a lelki mélyponton, és készen állok arra, hogy itthon is koncertezzem.” Győzőnek visszatért az életkedve, újra vannak céljai. Párosban képzeli el a színpadi karrierjének folytatását.

„A sikerre való tekintettel azt tervezem, hogy Krisztinával az itthoni közönség előtt is bemutatkozunk. A feleségemmel számtalan falunapon, városi rendezvényen énekeltünk, most Krisztinával szeretném bejárni az országot. Úgy érzem, tudok még magamból adni a közönségnek. Hálás leszek minden fellépésért.”

Fotó: Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete