Lélek Sztárok

Az általános iskolában nézte ki magának a feleségét Szikora Robi: „Ennyi év távlatából is felfedezek új dolgokat az én kis Zsuzsimban”

48 éve házasok, de a kapcsolatuk sokkal hosszabb időre nyúlik vissza. Robi ma is úgy beszél a feleségéről, mint egy szerelmes kamasz.

Robi és Zsuzsa megismerkedése a 60-as évek végére nyúlik vissza. „Mindketten rákospalotaiak vagyunk, egy általános iskolába jártunk, és kinéztem magamnak a kerület legszebb lányát. Zsuzsinak hihetetlen fekete szeme volt… Amikor pedig betöltötte a 18. évét, megtartottuk az esküvőnket. Az idő minket igazolt, idestova 48 éve élünk házasságban. Még ennyi év távlatából is felfedezek új dolgokat, tulajdonságokat az én kis Zsuzsimban. Nekem ő nemcsak a feleségem, hanem a barátom is. Az egyetlen igaz barátom, mert én ezen a téren meglehetősen egyedül vagyok. Sosem voltak barátaim.” Robi a gyerekkora helyszínéhez, Rákospalotához a mai napig ezer szállal kötődik.

A sportolás mellett a másik nagy szenvedélye, a retró tárgyak gyűjtése. Pasaréti házát is úgy rendezte be, hogy egy időutazásnak lehetünk szemtanúi.

„A mai napig kijárok az Ecseri piacra. Először 1966-ban jártam ott, akkor farmert és orkánkabátot vettem. Tudom, hogy már nem trendi a bolhapiac, de valahogy odahúz a lábam. A feleségemmel mindig úgy megyünk ki, hogy kincseket fogunk találni. A kincsvadászatot gyermeki szenvedéllyel csináljuk. Zsuzsikámmal nem értékes festményeket vásárolunk, hanem olyan tárgyakat, apróságokat, amik a fiatalságunkat vagy a régi, békebeli időket idézik. Egy karácsonyi dísz 1820-ból, vagy egy olyan radír, ceruza, amit mi is használtunk, amikor általános iskolások voltunk.” Robi a kertjében lévő kőangyalokat és a meztelen puttókat is az Ecseriről szerezte be.

„Zsuzsival romantikus kis zugokat alakítottunk ki, szeretünk a friss levegőn kávézni, vagy csak figyelni a hozzánk betévedt madarakat, mókusokat. Ez itt a béke és a nyugalom szigete.”

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete