Címlapsztori Sztárok

Till Attila vallott a feleségéről: „A jó házasság olyan ritka, mint a lottó ötös”

Az örök kamasz jelzővel nem feltétlenül ért egyet, de tény, hogy alapvetően mosolygós, vidám természetű. A TV2 családi vetélkedőjében, az Ütős Ötösben erről meg is győződhetünk.

Energikus, a világra nyitott, izgő-mozgó ember, aki 51 évesen jobb formában van, mint néhány évvel ezelőtt. „50 előtt volt egy nehezebb időszakom, hogy miért kell nekem ennyi idősnek lenni. De rájöttem, hogy az önmarcangolás nem vezet sehová, el kell fogadni, hogy múlik az idő, és most már elengedtem ezt a dolgot. Nem az a lényeg, hogy kettővel több ránc van a szemem körül, belül elfogadtam, hogy fél évszázados elmúltam” – mondja nevetve Tilla, aki legalább annyit megtesz az egészségéért, hogy igyekszik heti három alkalommal lemenni a konditerembe.

„Korszakaim vannak: most éppen terembe járok, máskor otthon edzettem, de volt olyan időszakom, amikor lustább voltam, és semmiféle fizikai munkát nem végeztem. Az igazság az, hogy rengeteg mindennel foglalkozom egyszerre, sok impulzus ér, az idegrendszerem kisimítására is jó, ha levezetem a feszültséget. Az edzés után kipihenten megyek haza a családomhoz.”

Hetente háromszor edz

A fiait nem érdekli a tévézés

A korábban biciklivel közlekedő műsorvezetőt az utóbbi hónapokban ritkábban láttuk kerékpáron. „Miután néhány éve letettem a jogosítványt, telente inkább autóval közlekedem, de a kerékpárt sem száműztem a tárolóba. Most, hogy itt a tavasz, egyre többször pattanok majd fel rá. Úgy hiszem, az elektromos járműveké és a sétálásé a jövő. A motort és a rollert nem szeretem, veszélyesnek tartom. Örülök, hogy a gyerekeim sem nagyon használják, mert az atyai aggódás szól belőlem. Frászt kapok, amikor azt látom, hogy egy fiatal pár közösen száguldozik egy rolleren, és cikáznak az autósok között.”

Tillának három fia van: a 24 éves Andor, a 22 éves Simon és a 15 éves Félix. Nem látjuk őket a médiában, és ez nem véletlen. „Nem fertőződtek meg a televíziózással, és nem is szeretnének velem szerepelni a közösségi platformjaimon. A saját életüket akarják élni, és igazuk van. Fiatal felnőttként én sem akartam a szüleimmel lenni, a saját utamat kellett megtalálnom. Amit fontosnak tartottam, átadtam a fiaimnak. Egyébiránt nem voltak velük szemben hatalmas elvárásaim, nem erőltettem rájuk semmit. Hagyom, hogy sodródjanak a maguk útján, nem szabad nagyon kijelölni az irányt, csak a szellemüket kell edzeni. Érzékeny, elfogadó és gyűlölködéstől mentes emberek lettek. Azt gondolom, hogy a világ sokszínű, és többfajta vélemény van jelen. Az ellenségképzéssel azonban nem értek egyet, szerintem, ez szítja a feszültséget. Úgy látom, ha az emberek nem tanulnak meg visszaszelídülni, hamarosan nagy baj lesz. Ami most körülvesz minket, engem is elkeserít.”

Apukájától örökölte a jókedvét

Szokatlanul szókimondó mondatok ezek egy olyan embertől, akit többnyire humorosnak látunk a televízióban. „A jókedvemet otthonról hozom. Édesapám szeretett szórakozni és szórakoztatni. Alapvetően én is beszédes és könnyen ismerkedő figura vagyok.” A tévés nem csak ezt a tulajdonságot örökölte az édesapjától. Till Ferenc szerszámkészítő volt, az iparban dolgozott, nyugdíjas koráig különböző üzemeket vezetett. „Apu jól bánt az emberekkel, és kiváló vezető volt. Én is szeretek csapatjátékos lenni.”

Az új vetélkedőben is hozza a tőle megszokott jókedvet

Kevés olyan tévés van, akit minden kolléga kedvel és elismer. Tilla a ritka kivételek egyike. „Igyekszem mindenkivel jóban lenni. Részemről nincs irigység, féltékenység. Tegnap Majka koncertjén voltam, nemrégiben Liptai Claudiával, Csonka Andrással és Udvaros Dorottyával Michael Bublé show-ját láttuk Bécsben. Stohl András előadásait is megnézem a színházban. Ördög Nórival közös podcastot csináltunk a balatoni programokról.”

A házasságban lottó ötöse van

Az Ütős Ötös műsorvezetőjére a hűség is jellemző. Húsz éve a TV2 emblematikus arca, de a Klubrádió szerkesztő-műsorvezetője, Korpás Krisztina is már 25 éve a felesége. „Apám gyakran mondogatta: a jó házasság olyan ritka, mint a lottó ötös. A szüleim 44 évig éltek együtt boldogságban, és csak édesanyám halála miatt nem lett nagyobb ez az évszám. Mi Krisztával negyed évszázada élünk együtt, és a mai napig imádjuk egymást. Számomra úgy tűnik, a szerelem terén öt találatosom van” – mondja nevetve. A TV2 új vetélkedőjében hírességek és családtagjaik, barátaik játszanak egymással. A házigazda azt mondja, a saját családját nem tudná rávenni a közös szereplésre, de érdekes lenne, ha a múltjából megjelennének a régi barátok a tévéstúdióban.

„A gyerekkoromból az óbudai lakótelepi srácok jönnének, a képzőművészetis korszakomból a szakközepes fiúk és lányok, a jelenből pedig a tévés kollégák és színészek. Tuti bulihangulat lenne! Nagyon élvezném, a jókedvről nem tudok és nem is akarok lemondani.”

Népszerűsíti a véradást

Szívesen áll jó ügyek mellé. „Régi ismerősöm, Szabó Sipos Barnabás hívott fel, hogy segítenék-e az Országos Vérellátó Szolgálatnak. Sajnos a pandémia óta kevesen adnak friss vért, pedig szükség lenne rá. Megmondom őszintén, először én is féltem, hogy mennyi vért vesztek, nem ájulok-e el, de szerencsére minden rendben ment. A gyógyászathoz elengedhetetlen a vér, életet tud menteni. Jó lenne, ha mások is csatlakoznának hozzánk” – kéri a műsorvezető.

Fotó: Birton Szabolcs, privát, Tv2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete